12:05 17.09.2020

Місцева влада і КП перешкоджають розміщенню базових станцій мобільного зв'язку через радіофобію - Мінцифри

2 хв читати
Місцева влада і КП перешкоджають розміщенню базових станцій мобільного зв'язку через радіофобію - Мінцифри

Місцева влада і комунальні підприємства перешкоджають розміщенню базових станцій мобільного зв'язку через радіофобію, повідомляється в Telegram-каналі Міністерства цифрової трансформації України в четвер.

За даними міністерства, радіофобія все частіше стає на заваді розвитку мобільного зв'язку в Україні, зокрема і для стандарту 4G-зв'язку

"За останній час маємо інформацію про декілька прикладів, коли влада на місцях перешкоджає роботі базових станцій мобільного зв’язку, посилаючись на їх фіктивну шкоду. Один з них - місто Бровари біля Києва, де управління освіти Броварської міської ради змушує прибрати встановлені базові станції неподалік від школи", - навели приклад у Мінцифри.

Встановленню базової станції для міської клінічної лікарні перешкоджає керівництво Управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради. Також перешкоджає розвитку зв'язку на своїй території Центральна районна лікарня Києво-Святошинського району.

"Такі дії посадовців не є піклуванням про громадян. Навпаки, через них постраждає набагато більше людей, ніж активних радіофобів. Без якісного мобільного зв’язку у нелегкий карантинний період неможливо вчасно додзвонитися до лікаря, взяти участь у відеоконференції чи отримати завдання для навчання", - наголосили в Мінцифри.

Міністерство також відзначає низку випадків радіофобії у Маріуполі - там встановленню базових станцій перешкоджає міська рада, Державна судова адміністрація в Донецькій області та КП "Маріупольтепломережа".

"Ми можемо ще раз наголосити: базові станції мобільного зв’язку, що встановлюються українськими операторами, не шкідливі для людей, тварин та рослин. Норми випромінювання базових станцій в України встановлені у 10-100 разів суворіші, ніж у Європі та Америці", - запевнили в Мінцифри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА