17:27 23.09.2020

"Vodafone Україна" за відкриття операторських даних за умови чіткого визначення параметрів інформації, що підлягає оприлюдненню

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" зазначає, що нечіткість формулювань постанови Кабінету Міністрів, згідно з якою дані про діяльність операторів і провайдерів телекомунікацій у конкретному населеному пункті були внесені до переліку тих, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, може призвести до покладання на операторів обов'язків із підготовки надмірної звітності.

ПАТ "ВФ Україна" у своїй діяльності завжди дотримується принципів прозорості та відкритості.

"Ми впевнені, що реалізація постанови дасть змогу чесно й повно відповісти на запитання - хто є хто на ринку послуг мобільного зв'язку", - заявила в коментарі агентству "Інтерфакс Україна" GR-директор "Vodafone Україна" Ольга Дейнега.

Водночас вона наголосила, що компанію дещо насторожує певна розмитість передбачених змінами формулювань, які стосуються визначення переліку даних про технічні можливості мереж, що їх надають оператори у відповідь на запити Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації і які підлягають оприлюдненню.

"Це може створити спокусу вимагати від операторів інформацію за дедалі більшою кількістю параметрів, що характеризують покриття мобільним інтернетом, технології, швидкість і абонентську базу. На нашу думку, для того, щоб уникнути покладання на операторів обов'язку з підготовки надмірної звітності, необхідно, передусім, чітко визначити ці показники й затвердити науково обґрунтовані методики їх розрахунку", - наголосила GR-директор "Vodafone Україна".

Вона також зазначила, що зміна набору показників і методів їх розрахунків завжди пов'язана з перелаштуванням алгоритмів роботи відповідних обчислювальних продуктивних систем операторів, у яких задіяні багато людей і ресурсів.

"Тому будь-які експерименти зі складом показників і методами їх розрахунків можуть дорого коштувати всій галузі", - заявила Дейнега.

Як повідомлялося, раніше "Укртелеком" зазначав, що без належного контролю за наданням статистики від усіх учасників телеком-галузі розкриття даних може бути передчасною ініціативою, що не дає реальної інформації про стан ринку.

Кабінет Міністрів України на засіданні 23 вересня 2020 року вніс дані про діяльність операторів і провайдерів телекомунікацій у конкретному населеному пункті до переліку таких, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних.

Мінцифри у травні 2020 року повідомило, що НКРЗІ не має даних про 1200 н.п., підключених до оптоволоконної мережі інтернет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА