08:14 28.09.2020

Суд у США тимчасово призупинив заборону на скачування програми TikTok

1 хв читати
Суд у США тимчасово призупинив заборону на скачування програми TikTok

Федеральний суддя в неділю тимчасово заблокував заборону президента США Дональда Трампа на скачування програми TikTok, повідомляє радіо NPR.

Адвокат TikTok Джон Гол стверджував, що застосунок, який налічує близько 100 млн американських користувачів, є "сучасною версією міської площі". За його словами, заборона на скачування TikTok порушує права на свободу слова.

У результаті суддя Карл Ніколс з окружного суду США в округу Колумбія призупинив заборону на скачування програми TikTok, яка мала почати діяти опівночі в неділю.

До того ж, суддя відхилив прохання позивачів про блокування рішення про заборону застосунку в країні з 12 листопада.

Згідно з указом адміністрації США, з 27 вересня TikTok мав бути вилучений з магазинів застосунків для смартфонів на території країни. Таким чином, нові користувачі не зможуть завантажити його, а інші не матимуть доступу до оновлень, що в підсумку зробить додаток нефункціональним.

Адміністрація Трампа раніше прийняла рішення заблокувати як TikTok, так і WeChat, що належить Tencent Holdings Ltd., в Штатах, вважаючи, що китайські сервіси містять загрозу для національної безпеки США, оскільки мають доступ до особистих даних американців. TikTok залишається можливість продажу американських операцій місцевим компаніям.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА