07:41 30.09.2020

Microsoft заявляє, що більшість хакерських атак, санкціонованих на рівні держвлади, припадає на Росію

2 хв читати
Microsoft заявляє, що більшість хакерських атак, санкціонованих на рівні держвлади, припадає на Росію

Більшість хакерських атак, санкціонованих на рівні влади, в останні два роки виходили від Росії, Ірану, Китаю і КНДР, повідомляє компанія Microsoft у своєму щорічному звіті по цифровій безпеки.

"Корпорація Майкрософт відстежує дії з боку хакерів, які підтримуються владою, щоб захистити наші платформи, наші сервіси і наших клієнтів", - говориться в доповіді, опублікованій Microsoft.

"Коли клієнт (організація або індивідуальний власник акаунта) стає мішенню або виявляється схильним до дій, підтримуваних владою хакерів, які відстежує Microsoft, ми доставляємо клієнту повідомлення про атаку, санкціоновану на державному рівні (NSN). За останні два роки Microsoft доставила понад 13 тис. таких повідомлень. Найвищий відсоток повідомлень про атаку, санкціоновану на державному рівні, був викликаний діями Росії, слідом йдуть Іран, Китай, КНДР і інші країни", - повідомила компанія.

Раніше повідомлялося, що компанія Microsoft дійшла висновку про те, що хакери з Росії, Ірану і Китаю робили активні спроби втрутитися в майбутні вибори в США.

"Сьогодні ми повідомляємо про дії, явно показують, що іноземні групи активізуються в зв'язку з виборами 2020 року", - зазначили в Microsoft.

За даними фахівців компанії, на хакерів з РФ нібито припадають кібератаки проти понад 200 організацій. "Багато хто з них прямо або побічно стосуються виборів у США і до пов'язаних з політикою організацій в Європі", - наголошують в Microsoft. При цьому мішенями хакерів нібито ставали як демократи, так і республіканці.

Крім того, в компанії зафіксували хакерські атаки з Китаю і Ірану. Вони теж були націлені на американські вибори. При цьому в Microsoft не стали давати оцінку, яка з цих країн є найбільшою загрозою для виборів 2020 року в США.

За даними Microsoft, більшість хакерських атак фахівцям компанії вдалося відбити.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА