15:00 30.09.2020

Кабмін затвердив план щодо підвищення якості мобільного зв'язку на 2021-2022 роки, що передбачає впровадження стандартів ЄС

1 хв читати
Кабмін затвердив план щодо підвищення якості мобільного зв'язку на 2021-2022 роки, що передбачає впровадження стандартів ЄС

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив план заходів щодо підвищення якості мобільного зв'язку та скорочення кількості скарг споживачів на відповідні телекомуслуги.

Як наголошується в супровідній записці до проекту відповідного розпорядження Кабміну, ухвалення акта передбачає впровадження європейських підходів інформування користувачів щодо рівня якості голосового зв'язку, sms-повідомлень і мобільного доступу до інтернету.

"Йдеться про імплементацію європейських підходів щодо якості мобільного зв'язку та електронних комунікаційних послуг. Частиною цього плану стануть положення, які дадуть змогу в подальшому впроваджувати в Україні технологію 5G", - наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання.

Крім того, планується впровадити низку стандартів у сфері мобільного зв'язку для гармонізації українського галузевого законодавства до Європейських стандартів ETSI (до четвертого кварталу 2021 року, у частині 5G-зв'язку - до кінця 2022 року), впровадити низку нових конвергентних рішень взаємодії мереж мобільного та фіксованого зв'язку.

Крім цього, планується забезпечення можливості отримання інформації про територію покриття операторами послугами мобільного зв'язку онлайн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київстар" призначив директоркою із корпоративних зв'язків Оленицьку

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА