14:45 01.10.2020

"Київстар" відзначає позитивний вплив оновлення галузевого законодавства у сфері електронних комунікацій на телеком-ринок України

2 хв читати
"Київстар" відзначає позитивний вплив оновлення галузевого законодавства у сфері електронних комунікацій на телеком-ринок України

 Ухвалення нового закону "Про електронні комунікації" дає можливість бізнесу прогнозувати свою діяльність у довгостроковому періоді, а інвесторам - мати велику впевненість для капіталовкладень, вважає президент оператора мобільного зв'язку компанії "Київстар" Олександр Комаров.

"Законопроект "Про електронні комунікації" створює нові можливості для значного поліпшення якості телекомунікаційних послуг, їх доступності для кінцевих споживачів і сприятиме реалізації державної стратегії цифровізації країни та програми "Держава у смартфоні", - цитує президента компанії прес-служба "Київстару".

На думку Комарова, серед головних переваг документа:

- упровадження в законодавче поле поняття технологічної нейтральності радіочастотного ресурсу;

- можливість передачі, оренди та спільного використання радіочастотного спектра й інфраструктури учасниками ринку;

- збільшення відповідальності учасників ринку і громадян за незаконне встановлення радіоелектронних засобів;

- встановлення мінімального терміну дії ліцензій на радіочастоти до 15 років і прозорий механізм обчислення рентної плати за частоти.

"Робота над оновленням законодавства в телеком-сфері тривала багато років. Нарешті галузь отримала збалансований закон, який матиме потужний вплив на розвиток в Україні нових перспективних технологій, які стануть базою для розвитку інноваційних продуктів і сервісів", - наголосив президент "Київстару".

Він також зазначив, що відсутність у законодавчому полі України принципу технологічної нейтральності стала причиною того, що країна отримала 3G- і 4G-зв'язок однією з останніх у світі.

Комаров також наголосив, що впровадження зазначеного документа дасть можливість бізнесу прогнозувати свою діяльність у довгостроковому періоді, а інвесторам - мати велику упевненість для капіталовкладень.

Як повідомлялося, 30 вересня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект "Про електронні комунікації" №3014, що встановлює повноваження держави в управлінні діяльністю у сфері електронних комунікацій. За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 260 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА