17:42 07.10.2020

"1+1 media" обвинувачує ТРК "Україна" у порушенні законодавства через трансляцію російського серіалу

2 хв читати
"1+1 media" обвинувачує ТРК "Україна" у порушенні законодавства через трансляцію російського серіалу

Медіагрупа "1+1 media" обвинувачує ТРК "Україна" у порушенні закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", який забороняє трансляцію будь-яких російських фільмів або серіалів, вироблених або вперше оприлюднених після 1 січня 2014 року.

"Так, 25 та 27 вересня 2020 року в ефірі телеканалу "Україна", що входить до холдингу "Медіа Група Україна", відбулася трансляція чотирисерійного телесеріалу "Жінки в коханні". На офіційному сайті телеканалу в описі стрічки зазначено "Україна, 2015". Проте, виходячи з інформації із відкритих джерел, виробником серіалу є дві російські компанії - "ПРИОР Продакшн" та "Студия Грин Фильм", акторський склад серіалу, так само як і знімальної групи, є повністю російським, а прем’єра стрічки відбулася 12 квітня 2015 року на російському каналі ТВЦ під назвою "Три счастливых женщины". Вперше телеканал "Україна" показав "Жінок в коханні" у своєму ефірі 20 і 21 травня 2016 року, а згодом повторив трансляцію 22 січня 2017 року і 23 лютого 2020 року", - пояснюється у повідомленні "1+1 media", поширеному в середу.

Медіагрупа при цьому зазначає, що згідно з відкритим листом до Нацради від громадських активістів, який проаналізувало видання "Детектор медіа", лише за 2015-2016 роки налічується понад 30 показів "спірних фільмів в ефірі ТРК "Україна". Внаслідок публічного розголосу Держкіно анулювало частину прокатних посвідчень, виданих на згадані фільми.

"Наразі з боку холдингу "Медіа Група Україна" лунають заяви, в яких, зокрема, висловлюється занепокоєння щодо правової основи побудови цивілізованого ринку авторських прав і міжнародної репутації України як країни, у якій мовники поважають і захищають права інтелектуальної власності. Група "1+1 media" повністю розділяє це занепокоєння і категорично не схвалює будь-які маніпуляції з ефірним продуктом, що призводять до введення глядачів та суспільства в оману. Також вважаємо за потрібне наголосити на тому, що для репутації України є дуже важливим насамперед дотримання всіма гравцями ринку законодавства власної держави та правил чесної конкуренції на ринку", - констатується у повідомленні.

Як повідомлялося, ТОВ "ТРК "Україна" як правовласник формату The Masked Singer в Україні обвинувачує телеканал "1+1" у підробці формату під час зйомки програми "Маскарад". На думку телеканалу "Україна", програма "Маскарад", яка транслювалася в ефірі "1+1" 3 жовтня 2020 о 20:20, неправомірно використовує всі ключові форматні елементи шоу The Masked Singer.

Права на адаптацію шоу The Masked Singer телеканал "Україна" придбав у компанії Fremantle навесні 2020 року.

У свою чергу телеканал "1+1" відхиляє обвинувачення телеканалу "Україна" і заявляє, що шоу "Маскарад" є адаптацією румунського формату Mysteries In The Spotlight, який телеканал "1+1" придбав у власника - компанії Antena TV Group.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА