13:15 09.10.2020

Кількість внутрішніх туристів в Україні в травні-серпні 2020 року зменшилася на 17% - "Київстар"

3 хв читати
Кількість внутрішніх туристів в Україні в травні-серпні 2020 року зменшилася на 17% - "Київстар"

Мобільний оператор компанія "Київстар" здійснила аналіз знеособлених даних мобільності різних груп абонентів із травня до серпня 2020 року, згідно з яким кількість внутрішніх туристів серед абонентів оператора за цей час становила лише 7,3 млн, що на 17% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.

При цьому, згідно з оприлюдненими в п'ятницю даними оператора, протягом зазначеного аналізованого періоду 7,3 млн абонентів "Київстару" здійснили 11,5 млн поїздок Україною - тобто, в середньому кожна друга людина подорожувала двічі.

До трійки міст із населенням понад 500 тис. людей, жителі яких подорожували найактивніше, увійшли Київ, Львів та Запоріжжя.

"Цей рейтинг міст складено на основі відсотка абонентів "Київстару", що проживають у цих містах і їздили країною. Наприклад, у Києві – це 40%, у Львові - 38%, а в Запоріжжі - 35%", - йдеться в повідомленні оператора.

Серед міст із населенням до 500 тис. людей лідером із туристичної мобільності стала Вінниця - 44% абонентів "Київстар" із цього міста подорожували країною. А серед міст із населенням до 100 тис. людей найбільш активними були абоненти зі Славутича - більше ніж половина з них подорожували країною.

Лідером за кількістю приїжджих туристів виявився Київ: за чотири місяці столицю відвідало понад 450 тис. гостей. На другому місці - Одеса, тут побувало майже 400 тис. мандрівників. А Білгород-Дністровський район Одеської області опинився на третьому місці - його обрали 370 тис. туристів.

У рейтингу районів, де на одного місцевого жителя була найбільша кількість приїжджих туристів, лідирує Березанський район Миколаївської області - на кожного місцевого жителя тут було 13 туристів. На другому місці - Якимівський район Запорізької області - 10 туристів на одного місцевого. А на третьому місці опинився Скадовський район Херсонської області - 8 туристів на кожного жителя району.

Загалом українці у 2020 році віддавали перевагу відпочинку саме на морських курортах Одеської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. При цьому в Одеської області найбільший показник за відвідуваністю серед усіх областей України - тут побувало майже 1,6 млн туристів.

Порівняно з 2019 роком морські курорти втратили найменшу кількість туристів - лише 8%. Сильніше зменшилася кількість туристів на Західній Україні - більш ніж на 20%.

"Така аналітика побудована на машинних алгоритмах Big Data, яку ми в "Київстарі" постійно удосконалюємо і на її основі розробляємо аналітичні продукти для бізнесу. Big Data - це один зі стратегічних напрямів компанії", - коментує директор з розвитку нових напрямів бізнесу "Київстару" Ілля Польшаков.

За його словами, потенціал у Big Data величезний, адже аналітика допомагає в розвитку різних smart-екосистем, зокрема міст і регіонів з точки зору туристичного потенціалу або поліпшення інфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА