16:23 12.10.2020

"Київстар" запустив бета-тестування відкритої платформи для взаємодії з бізнес-продуктами

2 хв читати
"Київстар" запустив бета-тестування відкритої платформи для взаємодії з бізнес-продуктами

Мобільний оператор "Київстар" запустив бета-тестування проекту "Київстар Відкритий Телеком"(Kyivstar Open Telecom, КОТ) для тестування API-продуктів на основі мокових даних (мають структуру, ідентичну реальній, однак не є дійсними).

"У "Київстарі" у нас 25,4 млн абонентів, 4 млн користувачів веб-сайтів на місяць, 514 магазинів, 300 терабайт даних на день, і ми намагаємося ставати все відкритішими з кожним днем, тому запускаємо проект "Київстар Відкритий Телеком", - заявив керівник R&D-відділу компанії Іван Пасічник.

API від КОТ дає змогу використовувати можливості "Київстару" для розробки нових продуктів, створення застосунків та автоматизації бізнес-процесів із мінімальним показником Time to First Successful API Call.

Як зазначається на сайті компанії, робота з моковими даними не тарифікується, при цьому користування API-продуктами з реальними даними та debug-сервером буде платним.

"У наступних релізах ми додамо "пісочницю", в якій ви зможете працювати з реальними даними: з обмеженням на п'ять номерів, володіння якими ви підтвердили через one time password) і на кількість запитів. Цей формат стане корисним, щоб протестувати інтеграцію з реальними даними", - повідомляється на сторінці КОТ.

Оператор наголошує, що наразі Kyivstar Open Telecom перебуває в закритій беті, тому не всі функції можуть бути доступні, водночас функціональність кабінету користувача КОТ розширюватиметься.

Як повідомлялося, 9 жовтня "Київстар" анонсував запуск Open Telecom Platform - онлайн-платформи із взаємодії з продуктовими IТ-компаніями, що дає змогу підключатися до сервісів оператора і використовувати набори його даних для розробки і тестування продуктів.

"Київстар" також планує трансформацію з традиційного телеком-оператора в діджитальну компанію.

"Київстар" - найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами на кінець 2018 року користувалися майже 26,4 млн абонентів мобільного зв'язку і майже 0,9 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА