10:55 15.10.2020

Кількість кіберінцидентів із 7 до 13 жовтня зросла на 11% - CERT-UA

1 хв читати
Кількість кіберінцидентів із 7 до 13 жовтня зросла на 11% - CERT-UA

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів України та об'єктів критичної інфраструктури на об'єктах моніторингу в період із 7 до 13 жовтня зафіксувала понад 1,084 млн підозрілих подій, що на 11% більше порівняно з попереднім тижнем.

Згідно з повідомленням на сайті Держспецзв'язку, переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується виявлення спроб мережевого сканування (91%) і застосування нестандартних протоколів (7%), а також шкідливого програмного забезпечення (1%).

Система захищеного доступу державних органів до інтернету заблокувала 45,4 тис. різних видів атак, що на 22% більше порівняно з попереднім тижнем. Із них 94% - мережеві атаки прикладного рівня, Harvest Attack - 4% і шість DDoS-атак.

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 2,662 тис. кіберінцидентів, що на 4% менше порівняно з попереднім тижнем.

Переважна більшість оброблених інцидентів належить доменній зоні недержавного сектору (приблизно 99%). Основна кількість інцидентів стосується поширення шкідливого ПЗ (99% від загальної кількості).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА