18:27 26.10.2020

"Vodafone Україна" та USF співпрацюватимуть для підтримки українських стартапів

2 хв читати
"Vodafone Україна" та USF співпрацюватимуть для підтримки українських стартапів

Мобільний оператор "Vodafone Україна" та Український фонд стартапів (USF) підписали меморандум, який передбачає взаємодію з обміну інформацією, участь у спільних проектах, проведення подій та зустрічей із підтримки українських стартапів, повідомила прес-служба оператора в понеділок.

"Для Vodafone стартапи є одним із ключових напрямів. У Європі вже успішно працюють наші програми з їх розвитку та підтримки, зокрема у Великій Британії, Німеччині, і цей досвід ми плануємо перенести в Україну. Для цього у "Vodafone Україна" створено окремий підрозділ із розвитку інновацій, який уже працює з внутрішніми стартапами і готує роботу із зовнішніми. Для цього буде використано всі наші ресурси - і українські, і міжнародні. Переконаний, що наша співпраця буде корисною", - наводить слова керівника напряму інновацій "Vodafone Україна" Євгена Чорного прес-служба.

На думку керівника стартап акселератора "Vodafone Україна" Максима Резедента, корпоративні акселеративні програми мають кращу можливість розвитку екосистеми, ніж класичні венчурні акселератори, оскільки для корпорації не обов'язково шукати потенційний стартап-"єдиноріг", щоб отримати користь від співпраці. Це також важливо і для фаундерів стартапів, які мають можливість отримати корпорацію як платформу для пілотів, або як першого великого замовника, або ж задовольнити її потреби і зробити перший невеличкий "екзит", який дасть "продуктовий" досвід і ресурси, щоб потім створити відомий у всьому світі продукт.

"Ми працюємо над створенням стартап-акселератора, до якого будуть залучені міжнародні та українські компанії як партнери акселератора Vodafone StartupHub. Першим кроком до цього і є сьогоднішнє підписання меморандуму", - додав він.

"В Україні багато талановитих людей і молоді зокрема. І ми готові допомогти тим, хто вирішив стати успішним інноваційним підприємцем. Ми допомагаємо не тільки грантами, а й залучаємо в цілу екосистему, в якій стартап може отримати необхідні й корисні знання, навички і зв'язки, котрі допоможуть йому розвиватися. Невід'ємна частина цієї екосистеми - наші партнери, які допомагають її розвивати. І підписання меморандуму є одним із важливих кроків на шляху до цього", - наводить слова в. о. директора фонду Юрія Драчука прес-служба.

Український фонд стартапів - державний фонд, заснований з ініціативи Кабінету Міністрів. Місія фонду - сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed і seed), з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінює та обирає рада незалежних інвестиційних експертів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА