08:42 29.10.2020

VEON підтвердив невисоку ймовірність виплати дивідендів за підсумками року

2 хв читати
VEON підтвердив невисоку ймовірність виплати дивідендів за підсумками року

Керівництво телекомунікаційного холдингу VEON вважає малоймовірним виплату дивідендів за підсумками 2020 року, йдеться в звіті холдингу.

Вперше компанія повідомила про це в II кварталі, посилаючись на невизначеність, пов'язану з показником FCF.

Раніше компанія вирішила не виплачувати проміжні дивіденди через ситуацію на ринку.

Також, VEON підтвердив прогноз фінансових показників за підсумками 2020 року: компанія очікує зниження органічної виручки і EBITDA в діапазоні від 1-3% до 4-6%. Оцінка фінпоказників передбачає подальше зняття обмежень, введених на ринках присутності через пандемію, і відновлення операційної діяльності в цих країнах у другій половині 2020 року.

За підсумками III кварталу компанія наростила FCF після вирахування витрат на ліцензії на 13,5%, до $ 301 млн.

Дивідендна політика, затверджена у вересні 2019 року, базується на цьому показнику - акціонери можуть отримувати виплати розміром не менше 50% від вільного грошового потоку після вирахування витрат від отримання ліцензій на частоти.

У 2019 VEON сумарно виплатив акціонерам дивіденди в $ 0,28 на акцію: $ 0,13 - проміжні за підсумками I півріччя, $ 0,15 - фінальні. Тоді сумарна виплата склала приблизно 70% від вільного грошового потоку після вирахування витрат на отримання ліцензій на частоти.

У 2019 дивіденди виплачувалися відповідно до попередньої дивідендної політики, її структура не розкривалася, однак повідомлялося, що компанія має намір платити "стабільні і прогресуючі" дивіденди, що базуються на динаміці вільного грошового потоку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА