07:53 30.10.2020

Нацрада з телерадіомовлення продовжила "Зеонбуду" всі ліцензії провайдера цифрового ТБ

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення продовжила "Зеонбуду" всі ліцензії провайдера цифрового ТБ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер продовжила ліцензії провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2 ТОВ "Зеонбуд" терміном на 10 років.

"Зеонбуд" звернувся до Нацради з листом, в якому взяв на себе зобов'язання встановити 47 додаткових передавачів для розширення покриття мультиплексу МХ-1, змінити модуляцію сигналу і роботу системи оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

Зокрема, за словами представника компанії сім станцій в Одеській області вже введено в експлуатацію, ще на 14 станцій в серпні підписано контракт з німецьким виробником на поставку обладнання - їх компанія планує ввести в грудні 2020 року. Ще для 26 передавальних станцій "Зеонбуд" чекає вивільнення частотного ресурсу.

"Зеонбуд" також зобов'язався в разі необхідності розмістити наданий Державною службою з надзвичайних ситуацій відеоматеріал на всіх загальнонаціональних каналах у повному обсязі у визначений регулятором день.

Крім того, "Зеонбуд" заявив, що в 2021 році має намір змінити модуляцію сигналу 256 QAM на 64 QAM, що поліпшить покриття сигналом цифрового телебачення території України.

За даними компанії у "Зеонбуду" на території України працює 671 передавач.

Нацрада зі свого боку прийняла рішення зобов'язати "Зеонбуд" виконати взяті на себе зобов'язання і продовжити компанії ліцензію провайдера програмної послуги для багатоканальних телевізійних мереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 до 9 грудня 2030 року.

У разі невиконання "Зеонбудом" взятих на себе зобов'язань, Нацрада наголосила, що як регулятор вона має право скасувати прийняті рішення про продовження ліцензій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА