07:53 30.10.2020

Нацрада з телерадіомовлення продовжила "Зеонбуду" всі ліцензії провайдера цифрового ТБ

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення продовжила "Зеонбуду" всі ліцензії провайдера цифрового ТБ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер продовжила ліцензії провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2 ТОВ "Зеонбуд" терміном на 10 років.

"Зеонбуд" звернувся до Нацради з листом, в якому взяв на себе зобов'язання встановити 47 додаткових передавачів для розширення покриття мультиплексу МХ-1, змінити модуляцію сигналу і роботу системи оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

Зокрема, за словами представника компанії сім станцій в Одеській області вже введено в експлуатацію, ще на 14 станцій в серпні підписано контракт з німецьким виробником на поставку обладнання - їх компанія планує ввести в грудні 2020 року. Ще для 26 передавальних станцій "Зеонбуд" чекає вивільнення частотного ресурсу.

"Зеонбуд" також зобов'язався в разі необхідності розмістити наданий Державною службою з надзвичайних ситуацій відеоматеріал на всіх загальнонаціональних каналах у повному обсязі у визначений регулятором день.

Крім того, "Зеонбуд" заявив, що в 2021 році має намір змінити модуляцію сигналу 256 QAM на 64 QAM, що поліпшить покриття сигналом цифрового телебачення території України.

За даними компанії у "Зеонбуду" на території України працює 671 передавач.

Нацрада зі свого боку прийняла рішення зобов'язати "Зеонбуд" виконати взяті на себе зобов'язання і продовжити компанії ліцензію провайдера програмної послуги для багатоканальних телевізійних мереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 до 9 грудня 2030 року.

У разі невиконання "Зеонбудом" взятих на себе зобов'язань, Нацрада наголосила, що як регулятор вона має право скасувати прийняті рішення про продовження ліцензій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА