11:04 02.11.2020

"Київстар" запустив сервіс блокування фішингових SMS

2 хв читати
"Київстар" запустив сервіс блокування фішингових SMS

Мобільний оператор компанія "Київстар" розробив і впровадив нову послугу для протидії кібершахрайству "Захист альфанумеричних імен".

Як зазначено в повідомленні оператора в понеділок, цей сервіс призначений для бізнес-клієнтів - з його допомогою відстежуються та блокуються SMS із фішингових ресурсів.

Альфанумеричне ім'я - це буквений або цифровий підпис, який відображається в рядку відправника SMS. Оператор наголошує, що послуга буде корисна всім компаніям і установам, які використовують у роботі SMS: банкам, поштовим операторам, ритейлу, представникам сфери послуг тощо.

"Найчастіше фішинг-SMS відправляються з використанням комерційних назв та торговельних марок відомих на ринку компаній. Тому в низці повідомлень зі схожих альфа-імен абоненти можуть не помітити різниці й автоматично надати шахраям дані про себе або свій банківський рахунок", - коментує директор з маркетингу "Київстар" Павло Даніман.

У "Київстарі" зазначають, що під час відправлення SMS абонентам "Київстар" оператор здійснюватиме постійний моніторинг і контроль за використанням альфанумеричних імен чи їхніх варіацій лише партнером, а не третіми особами. Доставка абонентам "Київстар" SMS, де використовуються оригінальні й візуально схожі альфанумеричні імена партнера, які надходять від осіб, не уповноважених на такі розсилки, блокуватиметься автоматично.

За даними оператора, аналогів цій послузі в Україні немає.

Як повідомлялося, за даними НБУ, кількість зафіксованих банками шахрайських операцій із платіжними картками за підсумками січня-червня 2020 року збільшилася до 47,5 тис., що в 1,4 раза більше, ніж за аналогічний період роком раніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА