14:31 25.11.2020

Попит на IT-фахівців в Україні зріс на 50% у третьому кварталі - GlobalLogic

2 хв читати
Попит на IT-фахівців в Україні зріс на 50% у третьому кварталі - GlobalLogic

Попит на українському ринку ІТ-фахівців у липні-вересні 2020 року збільшився на 50% порівняно з другим кварталом, йдеться в повідомленні компанії GlobalLogic у середу.

"ІТ-ринок України швидко відновлюється, йому бракує кваліфікованих кадрів. Лише GlobalLogic в Україні за два місяці зросла на рекордну кількість у 460 фахівців, а 57% усіх відкритих позицій у групі компаній в 14 країнах припадає на нашу. Наразі відкрито понад 750 позицій, і ми плануємо зростати мінімум на 300 інженерів за місяць", — прокоментував віце-президент GlobalLogic зі стратегії і технологій Андрій Яворський, слова якого наводить прес-служба.

У компанії також зазначили, що в третьому кварталі порівняно з попереднім попит на українському ринку ІТ-талантів збільшився на 50%.

ІТ-компанії переважно шукають Middle та Senior фахівців, тобто з досвідом у сфері від двох і від п'яти років відповідно.

За даними GlobalLogic, потреба в інженерах-початківцях (до одного року досвіду) становить лише 17%, водночас попит на досвідченіших (Middle та Senior) - 37% та 33% відповідно.

Основні напрями — Python, QA Automation & Manual, JavaScript, Java, NET, C/C++ та DevOps. При цьому 50% позицій відкрито в Києві, 27% — у Львові та 21% — у Харкові.

"Через дефіцит кваліфікованих кадрів галузь лише в жовтні недоотримала щонайменше $12 млн експортних надходжень в економіку України", - уточнюється в дослідженні GlobalLogic.

У компанії також зазначили, що за останні п'ять років кількість відкритих позицій для технічних фахівців зростає в середньому майже на 30% за рік, тоді як кількість самих інженерів — лише на 18%.

"На дефіцит досвідчених фахівців впливає необхідність системного навчання і непростий процес пошуку інженерних талантів. Щоб закрити одну позицію, компані GlobalLogic в середньому має розглянути щонайменше дев'ятьох кандидатів. Але навіть потрапивши на проект, інженерові, щоб зростати у сфері, треба системно розвивати hard (70% часу) і soft (30% часу) skills. Для цього понад 320 тренерів і менторів компанії інвестують близько 6000 годин щорічно у внутрішні навчальні програми і курси", - наголошують у GlobalLogic.

У період із квітня до жовтня компанія вже закрила 1068 позицій, понад 25% із них у напрямі QA Automation & Manual та більше ніж 11% у JavaScript.

"GlobalLogic Україна" - найбільший розробник програмного забезпечення в Україні. Має офіси і понад 4,5 тис. фахівців у Києві, Харкові, Львові та Миколаєві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА