07:14 26.11.2020

Влада США відсунула крайній термін заборони застосунку TikTok

2 хв читати
Влада США відсунула крайній термін заборони застосунку TikTok

Адміністрація президента США Дональда Трампа в середу надала компанії ByteDance відстрочення в 7 днів на заборону її застосунку для обміну відео TikTok, повідомляють американські ЗМІ.

Крайній термін для ByteDance, щоб відмовитися від свого популярного застосунку для обміну відео TikTok, був перенесений на один тиждень - до 4 грудня.

Раніше комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS) надав ByteDance 15-денне продовження терміну дії наказу, згідно з яким китайська ByteDance Ltd. повинна продати американські операції TikTok. Цей термін повинен був закінчитися в п'ятницю, 27 листопада.

У серпні Трамп видав указ, яким зобов'язав продаж американського бізнесу TikTok до 12 листопада.

У вересні ByteDance погодила угоду з Oracle і Walmart, що передбачає виділення операцій TikTok в нову компанію - TikTok Global. За умовами операції, Oracle і Walmart повинні отримати загалом 20% TikTok Global, ByteDance - 80%. При тому, що ByteDance на 40% належить американським інвестфондам, TikTok Global, з урахуванням часток Oracle і Walmart, контролювалася б інвесторами з США.

Угода була попередньо підтримана Трампом, однак подальший процес її схвалення владою США застопорився.

Тиск на китайські соцмережі в США почався з ініціативи адміністрації Трампа, і поки незрозуміло, яку політику з цього питання буде проводити Джо Байден, який раніше оголосив про свою перемогу на президентських виборах. Багато членів Конгресу від обох партій висловлювали побоювання з приводу можливого збору даних американських користувачів у Китаї. Результат справи матиме серйозні наслідки для відносин між Вашингтоном і Пекіном, а також для розвитку глобального інтернету.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА