16:23 14.12.2020

АМКУ оштрафував "Зеонбуд" на 25,7 млн грн за необґрунтованість тарифів на трансляцію у форматі Т2

2 хв читати
АМКУ оштрафував "Зеонбуд" на 25,7 млн грн за необґрунтованість тарифів на трансляцію у форматі Т2

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2 ТОВ "Зеонбуд" за зловживання монопольним становищем під час надання послуг з трансляції телепрограм загальнонаціональних каналів у цифровому форматі DVB-T2.

АМКУ зобов'язав "Зеонбуд" припинити порушення та наклав штраф у розмірі 25,726 млн грн.

Як наголошується у повідомленні комітету, з вересня 2011 року до грудня 2019 року "Зеонбуд", зловживаючи монопольним становищем, встановлював тарифи на телекомунікаційні послуги без будь-яких розрахунків та економічних обґрунтувань таких тарифів. При цьому в подальшому "Зеонбуд" змінював тарифи шляхом надання знижок без будь-якого економічного обґрунтування.

"Водночас знижки для різних телекомпаній варіювалися без жодних на те підстав. Тому виходило, що за одні й ті самі послуги різні компанії платили від нуля до 100% тарифу", - зазначили в АМКУ.

Своїм рішенням комітет визнав такі зазначені дії "Зеонбуду" порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем шляхом встановлення таких цін, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня поточного року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер продовжила ліцензії провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2 ТОВ "Зеонбуд" терміном на 10 років.

"Зеонбуд" є оператором цифрової багатоканальної телемережі у складі чотирьох мультиплексів у стандарті DVB-T2 (MPEG-4). Отримав ліцензію Нацради з телерадіомовлення в грудні 2010 року.

Згідно з оприлюдненими компанією документами про склад власників за 2019 рік, нею володіють через низку кіпрських компаній (99%) громадяни України Володимир Прокопенко, Ірина Аляб'єва, Олександр Шилов та Олександр Ільющенко. Також 1% компанії належить громадянину України Михайлу Моісеєву.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА