13:40 22.12.2020

"Vodafone Україна" запустив онлайн-клініку "Здорро"

3 хв читати

Оператор мобільного зв'язку компанія "Vodafone Україна" спільно з компанією Botkin.pro, що спеціалізується на телемедичних консультаціях, запустила смарт-клініку "Здорро".

"Ми від самого початку допомагали пацієнтам і лікарям знаходити одне одного і спілкуватися віддалено за допомогою нашої мережі та послуг. Але ми бачимо, що це спілкування може бути набагато ефективнішим, якщо дати їм єдину платформу, систему, на якій вони могли б зручно та ефективно спілкуватися. І основою цієї платформи є смарт-клініка "Здорро", - повідомив керівник напряму інновацій "Vodafone Україна" Євген Чорний під час онлайн-презентації "Здорро".

За інформацією оператора, у смарт-клініці "Здорро" приймають уже понад 1100 фахівців 130 медичних спеціальностей, і їхня кількість постійно зростає. Додатковим критерієм, який допомагає клієнтам зробити вибір, є рейтинг фахівця, який залежить від стажу лікаря та наукового ступеня: серед фахівців клініки багато практикуючих кандидатів і докторів медичних наук.

Смарт-клініка "Здорро" пропонує не лише розмову з лікарем за допомогою сучасних засобів зв'язку, а й дає можливість:

- відкрити особистий кабінет пацієнта, в якому фіксуватиметься історія звернень і результати консультацій;

- знайти й обрати лікаря за фахом, рейтингом і відгуками;

- записатися на прийом у зручний час;

- отримати онлайн-консультацію в текстовому або відеоформаті з висновками лікаря;

- запитати другу думку у профільних фахівців.

За словами Чорного, усі дані пацієнтів і лікарів розміщуються в спеціальному сховищі, що відповідає всім нормам чинного українського законодавства.

"Наше завдання - створити на базі смарт-клініки "Здорро" перше в Україні повноцінне рішення, яке об'єднає телемедицину і напрацювання Vodafone у сфері аналітики Big Data, IoT-сервісів і застосуванні штучного інтелекту", - зазначив він.

У планах компанії інтегрувати в систему "Здорро" носимі пристрої – від смарт-годинників до професійних мобільних медпристроїв, щоб лікарі могли аналізувати інформацію, яка надходить із цих пристроїв для уточнення діагнозу та відстежування стану пацієнта. Також оператор планує продаж таких пристроїв у роздрібній мережі "Vodafone Україна".

"Страхування - основа медицини в розвинених країнах. І ми також ставимо собі за мету зайти в страхування і працювати там. Наразі ми готуємо пропозицію для страхових компаній щодо включення в страхові пакети", - наголосив Чорний.

Наступним етапом стане підключення онлайн-аптек, лабораторій і чат-бота з елементами штучного інтелекту, який допоможе клієнтам самостійно моніторити стан свого здоров'я й, за потреби, звертатися по медичну консультацію.

На основі даних, отриманих протягом перших місяців роботи клініки, буде сформовано пакетні пропозиції, що враховують найбільш затребувані послуги.

"Пандемія очікувано підстебнула інтерес до телемедицини з боку пацієнтів і лікарів. У 2020 році на платформі Вotkin.pro проведено понад 30 тисяч онлайн-консультацій, а лікарська база збільшилася на 174% порівняно з 2019 роком", - зазначив під час презентації смарт-клініки "Здорро" керівник телемедичної платформи Вotkin.pro професор Владислав Гринь.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА