15:50 12.01.2021

Зеленський підписав закон "Про електронні комунікації"

1 хв читати
Зеленський підписав закон "Про електронні комунікації"

Президент України Володимир Зеленський у вівторок підписав закон "Про електронні комунікації", ухвалений Верховною Радою 16 грудня 2020 року, повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

"Підписання закону "Про електронні комунікації" реформує застарілі регуляторні рамки у сфері електронних комунікацій відповідно до найновіших європейських норм. Це стратегічне рішення для розвитку галузі й необхідний крок на шляху до євроінтеграції та входження нашої країни до Єдиного цифрового ринку ЄС", - наголошують у Мінцифри.

Підписаний закон передбачає: зменшення кількості перевірок та регуляторного тиску на компанії у сфері електронних комунікацій; рівні права та доступ до інфраструктури для операторів і провайдерів; забезпечення конкуренції на ринку електронних комунікацій.

Документ також дозволяє користувачам обирати окремі види послуг (не у складі пакета послуг) за технічної можливості; надає їм право на отримання вичерпної та чіткої інформації щодо опису умов договору відповідно до правил надання та отримання електронних комунікаційних послуг.

Закон спрямований на зменшення спаму за рахунок обов'язкової попередньої згоди абонента на отримання інформації та обов'язкової можливості відмови від розсилки.

Окрім цього, закон передбачає збільшення штрафів для постачальників електронних комунікацій у разі порушення прав користувачів.

"Також законопроект дасть змогу надати рівний доступ усім громадянам до зв'язку та інтернету. Цифрова країна має бути доступною для всіх", - наголошують у Мінцифри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

СБУ з початку 2024 р. викрила 11 ворожих агентурних мереж - Малюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА