16:00 14.01.2021

Нацрада дозволила НСТУ збільшити потужність частини передавачів на територіях із особливим режимом мовлення

2 хв читати
Нацрада дозволила НСТУ збільшити потужність частини передавачів на територіях із особливим режимом мовлення

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення задовольнила клопотання АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) щодо збільшення потужності передавачів на чотирьох частотах у Гірнику (Донецька обл.).

Згідно з повідомленням на сайті регулятора у четвер, НСТУ використовуватиме потужніші передавачі на частотах: 90,7 МГц - для "Українського радіо", 95,3 МГц - для "Голосу Донбасу", 95,7 МГц - для "Радіо "Промінь" і 102,6 МГц - для "Радіо "Культура".

На прохання КП "ТРК "Перший західний" (Львів) Нацрада також продовжила цьому ліцензіату до 24 січня 2022 року термін дії дозволу на тимчасове мовлення на 21 ТВК у Бахмутівці (Новоайдарський р-н Луганської обл.) в аналоговому форматі.

Крім цього, Нацрада замовить у ДП "Український державний центр радіочастот" висновки про можливість збільшення потужності передавачів для НСТУ та херсонського ліцензіата КП "Студія місцевого мовлення "Іванівське радіо".

Зокрема, НСТУ має намір збільшити потужність передавачів у 49 населених пунктах у 16 областях України. Якщо наразі компанія веде мовлення переважно з потужностями від 0,1 до 0,5 кВт, то прорахунок стосуватиметься можливого збільшення потужності до 0,25 - 1 кВт у різних населених пунктах. Також НСТУ зацікавлена збільшити потужність передавачів до 2 кВт на частотах 100,5 МГц у Харкові та 88,1 і 105,6 МГц у Херсоні.

"Іванівське радіо", крім цього, крім збільшення потужності радіоелектронного засобу мовлення до 1 кВт, змінює адресу його установки в межах зазначеного населеного пункту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА