07:31 19.01.2021

Telegram минулого тижня видалив сотні закликів до насильства в США

3 хв читати
Telegram минулого тижня видалив сотні закликів до насильства в США

Telegram заблокував і відключив сотні публічних закликів до насильства на каналах, пов'язаних з подіями в США, повідомив власник месенджера Павло Дуров.

"На початку січня команда модераторів Telegram почала отримувати все більше повідомлень про публічні активності на нашій платформі, пов'язані з США. Команда діяла рішуче, блокуючи американські канали, де пропагується насильство. Завдяки цим зусиллям минулого тижня наші модератори заблокували і відключили сотні публічних закликів до насильства, які інакше могли б охопити десятки тисяч передплатників", - повідомив Дуров у своєму телеграм-каналі.

Дуров додав, що команда Telegram "продовжує обробляти повідомлення від користувачів, а також активно видаляє контент, що підбурює до насильства".

Він подякував "усім, хто повідомив про публічні канали, які перейшли межу". "Так тримати! Ми цінуємо кожен ваш звіт. Telegram вітає політичні дебати, що йдуть з усіх боків політичного спектру, але діятиме швидко, щоб зупинити тих, хто підбурює людей заподіювати шкоду іншим", - написав він.

За його словами, "останні два тижні світ із занепокоєнням стежить за подіями в США". Незважаючи на те, що США складають менше 2% призначеної для користувача бази месенджера, в Telegram "також уважно стежать за ситуацією".

"Telegram вітає мирні дебати і протести, але в наших Умовах використання прямо забороняється поширювати публічні заклики до насильства. Протягом останніх 7 років ми послідовно застосовували це правило в усьому світі, від Білорусі та Ірану до Таїланду і Гонконгу. Громадянські рухи в усьому світі покладаються на Telegram, щоб відстоювати права людини, не вдаючись до заподіяння шкоди", - наголосив власник месенджера.

Месенджер Telegram став набирати популярність після зміни правил обробки персональних даних користувачів месенджера WhatsApp, блокування 11 січня в Twitter і інших соціальних мережах акаунта президента США Дональда Трампа через повідомлення в день штурму Капітолію, які, на думку керівництва сервісів, могли спровокувати насильство, а також видалення з AppStore і GooglePlay сервісу Parler, в якому активно збиралися радикальні прихильники американського президента. Офіційні акаунти в Telegram завели президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, президент Франції Емманюель Макрон і інші лідери держав. Офіційного акаунта Трампа в ньому поки немає.

Як повідомив Дуров 12 січня, за останні 72 години кількість користувачів месенджера збільшилася на 25 млн людей. Всього у нього стало понад 0,5 млрд постійних щомісячних користувачів.

6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися до будівлі Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії у той час займалися затвердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано. Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА