13:11 19.01.2021

Мінцифри відстежує світовий досвід створення незалежного регулятора безпеки в Інтернеті

2 хв читати
Мінцифри відстежує світовий досвід створення незалежного регулятора безпеки в Інтернеті

Міністерство цифрової трансформації України відстежує світовий досвід створення незалежного регулятора безпеки в Інтернеті, який формує відповідну політику.

"Багато країн приходить до необхідності незалежного регулятора безпеки в Інтернеті. Новий регуляторний орган має захищати права користувачів в Інтернеті, мати повноваження і можливості впроваджувати свої рішення щодо блокування і видалення контенту", - сказала директор директорату європейської інтеграції Мінцифри Гульсанна Мамедієва під час міжнародної конференції "Безпечний онлайн 2020: сучасні виклики" у вівторок.

За її словами, діяльність цього органу має бути заснована на оцінці ризику, пропорційності цього ризику. Крім того, важливим моментом має бути юридичний обов'язок підтримувати інновації, "тому що інновації - велика складова вирішення цих проблем".

Водночас у Міністерстві цифрової трансформації агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили про відсутність поточних планів створення подібного регуляторного органа.

Як повідомила Мамедієва, наразі Україна спільно з міжнародними партнерами – Велика Британія, Австралія, Німеччина - розробляє нові регуляторні підходи для подолання загроз в Інтернеті, але жодна із країн ще не створила нормативної бази.

"Пандемія порушила це питання і показала необхідність вирішення цієї проблеми. Ми наразі об'єднуємо зусилля, щоб встановити послідовний і пропорційний підхід для вільного, відкритого і безпечного Інтернету... Нова регуляторна модель передбачає необхідність активних дій для запобігання терористичному контенту і контенту, що має сексуальну експлуатацію й насильство над дітьми", - сказала вона.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА