19:06 02.02.2021

Законопроєкт про Дія City доопрацюють з урахуванням пропозицій бізнесу

2 хв читати
Законопроєкт про Дія City доопрацюють з урахуванням пропозицій бізнесу

Комітет цифрової трансформації ВРУ доопрацює законопроєкт №4303, який закладає правове підґрунтя для функціонування спецрежиму Дія City. Оновлений документ враховуватиме більшість побажань та правок, які автори проєкту закону отримали від ІТ-спільноти. Про це заявив заступник голови Комітету Єгор Чернєв в ході робочої онлайн-зустрічі представників комітету та Мінцифри зі стейкхолдерами, що відбулася 28 січня. 

«Є два шляхи поліпшення законопроєкту: або на заміну буде запропоновано оновлений законопроєкт №4303-д, або ж буде вдосконалена поточна редакція законопроєкту між першим та другим читаннями. Ми схиляємося до №4303-д, щоб виходити у сесійний зал з максимально збалансованим законопроєктом»,- зазначив він.

Єгор Чернєв також пообіцяв, що перед поданням до Верховної Ради законопроєкт презентують ІТ-спільноті.

Представники бізнесу, присутні на зустрічі, підтримали такий підхід авторів проєкту Дія City. Зокрема, виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна, висловила слова підтримки ідеї запропонувати на розгляд парламенту доопрацьований законопроєкт №4303-д.

Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков зазначив, що загалом від бізнесу надійшло 313 пропозицій, з яких 70% буде враховано в доопрацьованому проєкті закону. Зокрема, буде суттєво звужено повноваження Мінцифри, розширено перелік дозволених в рамках Дія City видів діяльності (за виключенням діяльності дата-центрів), скасовано оцінку плану реалізації стартап-проектів, які претендують стати резидентами спецрежиму. 

 «І Президент, і Комітет цифрової трансформації ВРУ, і Мінцифри – на одній хвилі: чекаємо на вихід доопрацьованого законопроєкту №4303-д. Для Міністерства цифрової трансформації це один із 7 ключових законопроєктів цього року, адже він відкриває найбільші можливості для розвитку креативних галузей», - підкреслив Олександр Борняков. 

Дія City – це спеціальний правовий режим, покликаний надати поштовх розвитку ІТ-галузі в Україні. Систему взаємовідносин в рамках спецрежиму регулюватиме низка законів, основний з яких – №4303.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА