16:03 03.02.2021

У ЗСУ заявляють, що Telegram-канали "НачШтабу" та "Черговий ООС" - це російські проекти

2 хв читати
У ЗСУ заявляють, що Telegram-канали "НачШтабу" та "Черговий ООС" - це російські проекти

Збройні сили України повідомили, що Telegram-канали "НачШтабу" та "Черговий ООС" - це російські проекти, які не мають жодного стосунку до ЗСУ.

"Спеціальні майданчики у месенджерах створюються російськими спецслужбами для поширення фейків про ЗСУ, збору інформації про них для подальшої дискредитації українських військовослужбовців та Збройних сил України загалом. Найвідоміші з таких платформ - Telegram-канали "НачШтабу" та "Черговий ООС". Це російські проекти, які не мають стосунку до ЗСУ", - йдеться у повідомленні управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ.

У ЗСУ нагадали, що у 2018 році месенджер Telegram дав згоду надавати спецслужбам Росії за рішенням суду дані користувачів, які підозрюються у тероризмі. Ці дані включають не лише IP-адреси, а й номери телефонів, доступ до повідомлень у чатах.

"Для введення в оману користувачів, ці канали представлені як україномовні, проте вони не є українськими. Теlegram-канал "НачШтабу" позиціонується як майданчик, де українські військовослужбовці можуть поділитися тим, що "наболіло". У мережевих обговореннях подробиць військової служби можуть фігурувати дані про місця дислокації військових частин, чисельність та склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо. Саме ця інформація для противника "на вагу золота", - наголошується у заяві.

У ЗСУ також пояснили, що низка російських і проросійських ЗМІ, лідери думок окупованої частини Донбасу активно рекламують "НачШтабу" та "Черговий ООС", що ще раз доводить приналежність і спрямованість цих ресурсів.

"Ми нагадуємо, що це ворожі проекти та закликаємо користувачів месенджерів споживати інформацію відповідально та комунікувати безпечно", - йдеться у заяві ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА