17:01 05.02.2021

Рішення про припинення мовлення "112 Україна", NewsOne і ZIK не можна скасувати - секретар РНБО

2 хв читати
Рішення про припинення мовлення "112 Україна", NewsOne і ZIK не можна скасувати - секретар РНБО

Рішення про припинення мовлення телеканалів "112 Україна", NewsОne і ZIK, що потрапили під санкції, не можна буде скасувати, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Доти, доки в нас були не повною мірою зібрані всі матеріали щодо діяльності цих осіб безпосередньо на території РФ, доти, доки ми не зібрали все це в єдиний пул, ми не могли ухвалити рішення. Тоді ми з вами зіткнулися б із певною небезпекою скасування таких рішень. Ці рішення скасувати буде вже неможливо", - сказав Данілов під час онлайн-дискусії в рамках Київського безпекового форуму в п'ятницю.

За його словами, рішення про санкції проти трьох телеканалів готувалося впродовж 8 місяців.

"Рішення готувалося дуже ретельно, і якщо хтось вважає, що таке рішення можна підготувати за день, за тиждень, за місяць, то він помиляється. Робота над таким рішенням розпочалася ще влітку минулого року. Апарат Ради національної безпеки і оборони дуже ретельно відстежує все, що відбувається в інформаційному просторі", - розповів Данілов.

Він зазначив, що РНБО було зрозуміло, що ці телеканали були не ЗМІ, а "суто пропагандистською машиною РФ".

"Те, що вони робили, не є ЗМІ в прямому значенні слова, це суто елементи гібридної, інформаційної війни, це інформаційний терор проти нашої держави, який розгорнула РФ з використанням своїх спільників", - додав секретар РНБО.

Данілов заявив, що матеріали про діяльність телеканалів готувалися в системі певної закритості у зв'язку з наявністю в Україні великої агентури РФ.

"Я вважаю, що ми зробили велику помилку, коли не закрили на вулиці Банковій хрест-навхрест Службу безпеки КДБ, перейменували її на Службу безпеки України, залишили тих самих працівників. Це дуже небезпечно, наслідки ми маємо досі. Агентура РФ сьогодні на нашій території - просто божевільна. Тому в нас відбувається не лише війна гаряча на території Донецької та Луганської областей, окупованій РФ, у нас триває інформаційна війна, і в нас є ще так звана шпигунська війна", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА