17:12 05.02.2021

Кіберполіція в 2020 році здійснила 10 міжнародних поліцейських операцій із викриття хакерських угруповань

2 хв читати
Кіберполіція в 2020 році здійснила 10 міжнародних поліцейських операцій із викриття хакерських угруповань

Кіберполіція в 2020 році здійснила десять міжнародних поліцейських операцій із викриття хакерських угруповань, затримала 326 онлайн-шахраїв і припинила 62 факти порушення інтелектуальних прав.

Як наголошується в повідомленні на сайті кіберполіції, учасники викритих хакерських угруповань завдали шкоди країнам Європейського Союзу, Великої Британії та США на суму понад $300 млн.

Окрім цього, протягом 2020 року було затримано 326 онлайн-шахраїв, які ошукали понад 26 тис. громадян.

Постраждалим було забезпечено відшкодування майже 190 млн грн.

"Завдяки зусиллям правоохоронних органів у 2020 році було врятовано 47 дітей і заарештовано 13 осіб, причетних до створення і поширення порнографічного контенту за участю дітей", - наголошується в повідомленні кіберполіції.

Крім цього, було припинено 62 факти порушення інтелектуальних прав.

"Протягом минулого року кіберполіція, вперше за історію її існування, задокументувала дві злочинні організації. Учасники однієї з них налагодили канали поширення психотропних речових через інтернет, учасники іншої - спеціалізувалися на зломі електронних систем шляхом брутфорсу і збували продукти злому в DarkNet", - наведено в повідомленні слова першого заступника голови Національної поліції України Євгена Коваля.

Крім того, з метою надання якісної допомоги громадянам, які постраждали від кіберзлочинців, у кіберполіції в 2020 році запустили безоплатну телефонну лінію підтримки.

За дев'ять місяців її функціонування правоохоронцям надійшло понад 100 тис. дзвінків громадян. Окрім цього, понад 40 тис. звернень надійшли за формою зворотного зв'язку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА