09:22 09.02.2021

До Верховного Суду надійшов ще один позов від фізособи про оскарження указу щодо телеканалів

1 хв читати
До Верховного Суду надійшов ще один позов від фізособи про оскарження указу щодо телеканалів

До Верховного Суду України надійшов ще один позов від фізичної особи до президента України Володимира Зеленського з вимогою визнати незаконним указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

"Надійшов ще один позов від фізособи з оскарженням указу про санкції", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Верховному Суді.

При цьому в суді наголосили, що позов щойно надійшов, щодо нього не відкрито провадження і не призначена дата розгляду, як і щодо тих, що надійшли раніше.

Як стало відомо, цей позов поданий харківським юристом - членом Чугуївської правозахисної групи Романом Лихачовим.

Раніше до Верховного Суду надійшли два позови від фізосіб із вимогами визнати незаконним указ президента.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - "112", NewsOne і ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА