11:55 10.02.2021

Прихильників санкцій проти "112.Україна", NewsOne і ZIK більше, ніж противників - опитування

1 хв читати
Прихильників санкцій проти "112.Україна", NewsOne і ZIK більше, ніж противників - опитування

Понад три чверті українців знають про застосування санкцій проти телеканалів "112.Україна", NewsOne і ZIK, і більшість підтримує це рішення, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 6-8 лютого.

Так, 78% опитаних заявили, що знають про те, що президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти телеканалів "112", NewsOne, ZIK, 21% - не знають.

49% підтримують рішення припинити мовлення цих телеканалів, 41% - не підтримують. Соціологи зазначають, що з моменту впровадження санкцій рівень підтримки цього рішення зріс із 42% до 49%, натомість кількість критиків зменшилася з 47% до 41%.

"Важливо, що серед опитаних, які знають про рішення, рівень його підтримки ще вищий (57%), а кількість критиків менша (37%)", - зазначають соціологи.

Опитування проводилося з 6 по 8 лютого серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА