20:50 10.02.2021

Twitter не дозволить Трампу повернутися на свою площадку

2 хв читати
Twitter не дозволить Трампу повернутися на свою площадку

Соцмережа Twitter більше не дозволить колишньому президенту США Дональду Трампу користуватися її платформою, навіть якщо він знову буде балотуватися на пост президента, повідомив у середу в ефірі американського телеканалу CNBC головний фінансовий керуючий компанії Нед Сігал.

"Відповідно до нашої політики, коли вас видаляють з платформи, це відбувається незалежно від того, чи є ви коментатором, фінансовим директором, колишнім або нинішнім державним посадовцем. Видалення носить постійний характер", - сказав він.

"Запам'ятайте, наша політика розроблена таким чином, щоб ми були впевнені в тому, що люди не закликають до насильства. А якщо хтось чинить так, ми видаляємо його, і наша політика не дозволяє людям повертатися", - додав він.

На початку січня соцмережа Twitter оголосила про рішення безстроково заморозити особистий аккаунт Трампа, оскільки там вважали його публікації здатними спровокувати насильство.

"За підсумками уважного аналізу недавніх публікацій користувача @realDonaldTrump і з огляду на контекст, в якому вони були зроблені, а також те, як їх інтерпретували на нашій платформі і за її межами, ми вирішили піти на безстрокове блокування облікового запису", - йшлося в повідомленні компанії.

У ньому пояснювалося, що таке рішення продиктовано "ризиком подальшого підбурювання до насильства".

Схожі рішення прийняли й інші американські соцмережі. Невдоволення їх власників викликали публікації Трампа, в яких він, як вважається, побічно закликав демонстрантів до насильницьких дій на акції протесту у Вашингтоні.

6 січня прихильники Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії на той час займалися затвердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано. Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

Перед штурмом Капітолію Трамп звернувся до демонстрантів, які зібралися у Вашингтоні. Він тоді знову заявив, що не визнає поразки на виборах: на його думку, Байден переміг лише завдяки масштабним махінаціям на виборчих дільницях у низці штатів. Також він закликав прихильників не припиняти боротьбу і донести до конгресменів своє обурення. Пізніше демократи в Конгресі інтерпретували ці висловлювання як підбурювання до штурму Капітолію.

У січні більшість членів Палати представників схвалили резолюцію про оголошення імпічменту Трампу, після чого це питання перейшло на розгляд Сенату США - верхньої палати Конгресу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА