13:14 12.02.2021

Нацрада з телерадіомовлення призначила ще одну перевірку телеканалу "НАШ" через участь у передачі "Марафон" Миколи Азарова

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення призначила ще одну перевірку телеканалу "НАШ" через участь у передачі "Марафон" Миколи Азарова

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в п'ятницю призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу "НАШ" (ТОВ "НАШ 365", м. Київ), де 15 грудня 2020 року в прямому ефірі передачі "Марафон" (із повтором 16 грудня) брав участь екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Микола Азаров, який вів діалог із ведучими програми Артемом Нікіфоровим та Ольгою Веремій, заперечував участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Російської Федерації, ігнорував наявність незаконних збройних формувань, які вчиняють незаконні дії з використанням зброї на території окремих районів Донецької та Луганської областей. Він покладає відповідальність за збройну агресію Російської Федерації проти України на Збройні сили України. Це має ознаки розпалювання ворожнечі та посилення вже наявного військового протистояння, що може призвести до подальшого зростання насильства та агресії в ОРДЛО і на всій території України", - йдеться в повідомленні на сайті регулятора.

Нацрада зазначає, що ведучі телеканалу під час прямої трансляції не реагували на ці та схожі висловлювання, чим "проігнорували право глядачів на повну та об'єктивну інформацію".

"Оскільки співрозмовник, запрошений до участі в програмі, є постійним учасником передач телеканалу "НАШ", його позиція з питань збройного конфлікту в Україні була неодноразово публічно оголошена, а тому вона має бути відомою керівництву телекомпанії. Це може свідчити про свідомий намір ліцензіата формувати відповідний напрям власної редакційної політики через розпалювання національної ворожнечі та поширення дезінформації. Такі дії мовника можуть дестабілізувати суспільство, загострити військове протистояння", - вважає регулятор.

Зазначається, що позапланова перевірка буде проведена з 26 лютого до 12 березня 2021 року і стосуватиметься дотримання ТОВ "НАШ 365" законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про інформацію".

Як повідомлялося, Нацрада з телерадіомовлення наприкінці січня 2021 року вже призначила позапланову невиїзну перевірку ТОВ "НАШ 365" (супутниковий телеканал "НАШ") за зверненням Служби безпеки України (СБУ). Перевірка телеканалу буде проведена в період із 12 лютого до 25 лютого 2021 року і стосуватиметься дотримання ТОВ "НАШ 365" законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про інформацію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА