17:16 17.02.2021

У Києві викрили групу хакерів, які зламували сервери європейських і американських компаній

1 хв читати
У Києві викрили групу хакерів, які зламували сервери європейських і американських компаній

Українські правоохоронці спільно з колегами з Франції та США викрили у Києві групу хакерів, які здійснювали масові втручання в роботу серверів європейських і американських компаній та вимагали гроші за вкрадену інформацію (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 361 КК України).

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора в середу, починаючи з вересня 2020 року зловмисники, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, зокрема, програму-вимагач Egregor Ransomware, призначену для крадіжки персональних даних, паролів, логінів і платежів, здійснювали масові втручання в роботу серверів компаній США та країн Європи, під час яких викрадали конфіденційні дані.

За їх нерозголошення, а також за дешифрування уражених комп'ютерних мереж хакери вимагали значні кошти.

"За попередніми даними, з використанням вірусної програми було уражено майже 150 іноземних компаній. Збитки від діяльності угруповання досягають 80 млн доларів США", - повідомляють у прес-службі.

У рамках досудового розслідування проведено обшуки на території м. Києва, під час яких виявлено та вилучено комп'ютерне та серверне обладнання, за допомогою якого хакери здійснювали протиправну діяльність.

Наразі учасникам групи, зокрема організатору, повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА