11:50 12.03.2021

Нацрада з телерадіомовлення призначила попередження Z ZIK, "UΛ: Перший" та ще чотирьом телеканалам

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення призначила попередження Z ZIK, "UΛ: Перший" та ще чотирьом телеканалам

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні у четвер призначила санкцію "оголошення попередження" шістьом телеканалам, зокрема Z ZIK і "UΛ: Перший".

Регулятор вирішив призначити попередження телерадіокомпанії "Нові комунікації" (Львів, багатоканальне мовлення, логотип Z ZIK) за невиконання вимог закону щодо оприлюднення інформації про авторів та виробників передачі-концерту "Белые журавли".

За даними регулятора, 9 травня 2020 року в ефірі телеканалу Z ZIK була зафіксована трансляція концерту "Белые журавли", присвяченого Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, без зазначення імені автора або авторів, назви та адреси виробника програми. При цьому контент зроблений компанією "Производство ООО "Фридом" по заказу АО "Телекомпания НТВ" (РФ).

"Цей факт вказує на те, що зазначена форма трансляції може мати ознаки приховування телевізійної продукції "Телекомпанії НТВ", до якої Україна застосувала санкції", - зазначають у Нацраді.

Регулятор також застосував санкцію "оголошення попередження" до Національної суспільної ТРК України (НСТУ, логотип "UΛ: Перший") за трансляцію реклами алкоголю з недотриманням правил рекламної діяльності та спонсорства і невиконання умов ліцензії та програмної концепції мовлення в частині скорочення мінімальної частки національного аудіовізуального продукту.

Крім цього, Нацрада вирішила оголосити попередження ТОВ "Телеканал "МЕГА" (Київ, логотип "М") за невиконання умов ліцензії та програмної концепції мовлення та зменшення частки передач українського виробництва, а також зобов'язала усунути порушення у місячний термін.

Крім того, за підсумками позапланової невиїзної перевірки ТОВ "ТРО "ОРІОН" (Енергодар, логотип EnTV), Нацрада вирішила оголосити попередження мовнику за невиконання ним Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті.

Телеканалу "МТВ-плюс" (ТОВ "ТРК "МТВ-ПЛЮС", Мирне) Нацрада оголосила попередження за порушення умов ліцензії в частині зміни програмної концепції мовлення і ретрансляцію контенту інших телеканалів, не передбачену програмною концепцією.

За результатами позапланової невиїзної перевірки ТОВ "Арс магна продакшн" (Київ, супутниковий телеканал, логотипи "8 КАНАЛ", "8 CHANNEL"), Нацрада оголосила попередження мовнику за недотримання програмної концепції мовлення до фактичного отримання на те дозволу регулятора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА