14:24 22.03.2021

Запустити національний мультиплекс і позбавити "Зеонбуд" монополії реально за півроку - голова Нацради з телерадіомовлення

2 хв читати
Запустити національний мультиплекс і позбавити "Зеонбуд" монополії реально за півроку - голова Нацради з телерадіомовлення

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк висловлюється за позбавлення приватного бізнесу можливості повного контролю над національним інформпростором.

"Від монополії "Зеонбуду" цілком можна позбутися. По-перше, необхідно передати державі право на повний контроль над головною станцією, розпоряджаючись якою приватний власник має можливість вирішувати, хто буде присутній у ефірному просторі держави. А за бажання може навіть вимкнути абсолютно всіх мовників. По-друге, потрібно передати державі повний контроль над системою оповіщення про надзвичайні ситуації, яка перебуває наразі у відомстві "Зеонбуду", оскільки була віддана приватному монополісту відповідними рішеннями часів екс-президента Віктора Януковича", - наголосила Ольга Герасим'юк.

Крім цього, за словами голови Нацради, Україні необхідно побудувати власну платформу на базі державного Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ), якому рішенням Нацради було надано статус оператора.

"Незгодні з цим рішенням приватні сторони наразі намагаються скасувати це рішення в суді. Але, наскільки мені відомо, уряд вже шукає кошти для створення загальнонаціонального мультиплексу ефірного цифрового телебачення стандарту DVB-T2, оператором якого стане КРРТ. Побудувати такий мультиплекс за наявності коштів можна за півроку", - заявила Герасим'юк.

Раніше Рада національної безпеки і оборони доручила відповідним органам перевірити діяльність компанії "Зеонбуд", оскільки вона займає монопольне становище на ринку цифрового мовлення в Україні.

На брифінгу за підсумками засідання секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що вже найближчим часом відбудеться перевірка цього монополіста. За словами Данілова, в РНБО також ухвалили протокольне доручення розробити заходи для того, щоб на ринку телерадіомовлення не було монополій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА