16:34 22.03.2021

Мінцифри та "Vodafone Україна" створять низку освітніх програм із цифрової грамотності

2 хв читати
Мінцифри та "Vodafone Україна" створять низку освітніх програм із цифрової грамотності

Міністерство цифрової трансформації України та оператор мобільного зв'язку компанія "Vodаfone Україна" створять низку освітніх програм, присвячених цифровій безпеці, а також протидії кіберзагрозам і шахрайству.

Як зазначається в спільному повідомленні Мінцифри та "Vodafone Україна" в понеділок, сторони підписали відповідний меморандум про співпрацю у сфері розвитку цифрової грамотності українського суспільства.

"Підписаний нами меморандум із Міністерством цифрової трансформації України прискорить розвиток цифрової грамотності населення... У межах програми ми створимо універсальний базовий курс математики для школярів і більш широкої аудиторії. Також почнемо готувати фахівців рідкісних поки що професій, таких як аналітики великих даних, фахівці з інтернету речей та інтернету поведінки", - коментує подію GR-директор "Vodаfone Україна" Ольга Дейнега.

Співпраця розвиватиметься в наступних напрямах:

- розробка освітнього контенту й програм для різних вікових аудиторій у різних каналах, створення матеріалів про цифрову безпеку, протидію цифровому шахрайству, кіберзагрозам; поширення інформації про інноваційні технології, технологічні сервіси і рішення, а також можливості, які вони відкривають.

- популяризація технічних знань, включаючи розробку універсального освітнього базового курсу основ математики для новачків, який буде корисним для школярів, а також для тих, хто не має технічної освіти.

- підготовка фахівців нових цифрових професій, зокрема: аналітика великих даних (Big Data), інтернет речей (IoT), інтернет поведінки (IoB).

Заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан нагадала, що в межах національного проекту "Дія. Цифрова освіта" Мінцифри планує навчити 6 млн українців цифрової грамотності за три роки.

"Партнерство з Vodafone наближає нас до стратегічної мети і відкриває ще більше безоплатних освітніх можливостей для громадян", - зазначила Іонан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА