15:00 23.03.2021

Microsoft почне повертати працівників до офісів, впровадить гібридну роботу

2 хв читати
Microsoft почне повертати працівників до офісів, впровадить гібридну роботу

Американська Microsoft Corp., яка понад рік тому відправила персонал на віддалену роботу на тлі пандемії коронавірусу, готується до того, щоб почати повертати працівників до офісів.

У штаб-квартирі Microsoft у Редмонді та прилеглих кампусах із 29 березня планується впровадити гібридний формат, при якому частина працівників працюватимуть в офісі, частина - з дому, йдеться у повідомленні, оприлюдненому в офіційному блозі Microsoft.

"Наша мета - надати працівникам ще більшу гнучкість, дозволяючи людям працювати там, де вони відчувають себе найбільш продуктивно та комфортно, одночасно заохочуючи працівників працювати з дому, зважаючи на занепокоєння щодо вірусу та його різновидів, що зберігається", - йдеться у повідомленні.

При цьому Microsoft не розраховує на повернення до офісів усього персоналу незабаром. Щойно пандемія перестане становити серйозну загрозу для суспільства, компанія очікує, що багато хто з її працівників продовжить частково працювати з дому. Раніше Microsoft повідомляла, що дасть змогу деяким працівникам працювати віддалено на регулярній основі з дозволу безпосереднього керівництва.

Перехід на постійну роботу з дому став поширеною тенденцією для компаній у зв'язку з пандемією коронавірусу. Twitter Inc., якій належить однойменна мережа мікроблогів, повідомила, що більшість її працівників зможуть продовжувати працювати віддалено після закінчення пандемії.

Microsoft була однією з перших великих американських компаній, яка перевела працівників на віддалену роботу з початком пандемії COVID-19. Компанія також опинилася серед тих, хто мав суттєву користь від обмежень, пов'язаних із пандемією, у зв'язку з активним попитом на хмарні сервіси та інструменти для взаємодії працівників, які вона продає.

Багато компаній ще не повернули персонал до офісів. Американська Alphabet Inc., холдингова компанія Google, дала змогу більшості працівників працювати з дому щонайменше до вересня 2021 року. Американська Facebook Inc., якій належить найбільша у світі соціальна мережа, продовжить використовувати режим віддаленої роботи після закінчення пандемії, розраховуючи через 5-10 років перевести на роботу з дому до половини працівників.

Кількість американців, що працюють віддалено, підскочила під час пандемії коронавірусу, і багато керівників компаній очікують збереження цієї тенденції. Згідно з глобальним опитуванням, проведеним на замовлення Microsoft та оприлюдненим у понеділок, 73% працівників сподіваються, що їхні компанії дотримуватимуться гнучкішої політики щодо віддаленої роботи, а 65% працівників хотіли б частіше бачитися зі своїми колегами після пандемії. Приблизно 66% компаній розглядають можливість переобладнання офісів для роботи у гібридному режимі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА