14:04 26.03.2021

Мінцифри планує перевести кабінет платника податків у "Дію"

1 хв читати
Мінцифри планує перевести кабінет платника податків у "Дію"

Можливість фізосіб-підприємців (ФОП), що працюють за спрощеною системою оподаткування, сплачувати податки через портал або мобільний застосунок "Дія" є першим кроком до добровільного переведення всіх платників податків на цю платформу, повідомив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров агентству "Інтерфакс-Україна".

"Спочатку ФОП на спрощеній системі (отримають можливість) оплати у застосунку і на порталі, і поступово переведемо весь кабінет платника податків на "Дію", - сказав він.

Федоров уточнив, що поступово на "Дії" з'являться всі можливості, зокрема роботи з касовими апаратами (РРО), проте поки що не зміг назвати конкретні терміни.

За його словами, це працюватиме як податковий кабінет, лише з класним дизайном, зручно після реінжинірингу всіх процесів.

Як повідомлялося, Федоров минулого тижня анонсував запуск послуги автоматичної реєстрації фізосіб-підприємців на порталі "Дія", а також можливість сплати податків у застосунку "Дія".

"Це займатиме декілька кліків, оскільки система все розуміє автоматично. Ви вводите суму або вона підтягується з банків, вам показується скільки оплатити, ви натискаєте "сплатити" прив'язаною карткою, Apple.Pay або Google.Pay - і все, у чотири кліки податки оплачені, декларація вже у податковій", - заявив Федоров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА