17:04 05.04.2021

Антимонопольний комітет оштрафував "дочку" Google в Україні на 1 млн грн

1 хв читати
Антимонопольний комітет оштрафував "дочку" Google в Україні на 1 млн грн

Антимонопольний комітет України наклав штраф на ТОВ "Гугл" (99% належить Google International LLC, США) у розмірі 1 млн грн за неподання в установлений термін інформації на вимогу державного уповноваженого АМКУ.

Як наголошується у повідомленні на сайті Комітету, таке рішення ухвалила Тимчасова адміністративна колегія АМКУ на засіданні 2 квітня.

"Розмір штрафу зумовлюється обтяжуючими обставинами, а саме тим фактом, що ТОВ "Гугл" не надавало Комітету затребувану інформацію з обмеженим доступом понад рік", - наголошується в повідомленні.

Ця інформація була необхідна АМКУ для розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису в застосунку "Google Мій бізнес".

В АМКУ наголосили, що ненадання відповідачем інформації у визначені терміни унеможливлює виконання Комітетом покладених на нього завдань, зокрема своєчасного, повного та всебічного розгляду заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Варто зазначити, що вже в рамках розгляду справи, порушеної проти компанії за ненадання інформації на вимогу Комітету, зазначена інформація була надана відповідачем, що, у свою чергу, також було враховано АМКУ при визначенні розміру штрафу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА