11:04 07.04.2021

У травні Lanet відключить канали StarLightMedia, МГУ, "1+1 media" та Inter Media Group через зростання ціни на телебачення

3 хв читати
У травні Lanet відключить канали StarLightMedia, МГУ, "1+1 media" та Inter Media Group через зростання ціни на телебачення

Провайдер Lanet (ТОВ "Мережа Ланет") повідомив про припинення трансляції телеканалів чотирьох найбільших медіагруп через неможливість дійти згоди в переговорах, повідомляється на сайті провайдера.

"На жаль, спроби налагодити діалог та перевести переговорний процес у конструктивне русло не дали результатів. Попри те, що "Мережа Ланет" прагне зберегти сформовану на 2021 рік контентну пропозицію для абонентів і навіть готова для цього переглянути цінову політику щодо виплат за ретрансляцію, дійти згоди у переговорах з медіагрупами не вдалось", - наголошують у Lanet.

Провайдер, зокрема, повідомляє, що змушений буде припинити трансляцію телеканалів:

- ICTV, "Новий канал", "СТБ", М1, М2, "ОЦЕ" - з 1 травня 2021 року (StarLightMedia);

- "Україна", "НЛО TV", "Індиго TV" - із 5 травня 2021 року ("Медіа Група Україна");

- "1+1", "2+2", "ТЕТ", "ПлюсПлюс", "Бігуді", "Уніан" - з 19 травня 2021 року ("1+1 media");

- "Квартал TV", Bolt, StarFamily, StarCinema, FilmUA Drama, "КусКус", "36,6" - із 19 травня 2021 року (їх дистриб'ютує "1+1 media");

- "Інтер", К1, К2, "НТН", "Мега", "Enter-фільм", "Піксель", Zoom - із 21 травня 2021 року (Inter Media Group).

У Lanet вважають, що найбільші медіагрупи вступили у змову і "рухають телеком-ринок до монополізації, знищуючи дрібних ТВ-гравців та усуваючи незручних".

"Мережа Ланет" зазначає, що за чотири роки сума, яку провайдери виплачують медіагрупам за одного абонента, зросла майже вшестеро: з 4,95 грн у 2017 році до 28,1 грн у 2021 році.

"Щорічне систематичне підвищення цін на ретрансляцію змушує все більшу кількість ТВ-операторів закривати напрям телебачення. Провайдери подають заяви у Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення на скасування своїх ліцензій на програмну послугу. Так, згідно зі звітом Нацради за 2020 рік, вони отримали 43 заяви на анулювання ліцензій, у 2019 році кількість скасованих ліцензій становила 29", - зазначають у Lanet.

Lanet також нагадав про ситуацію з втручанням у його роботу з боку медіагруп, які вимагали від невеликих каналів закодувати свій сигнал на супутнику.

"Зростання ціни на телебачення для абонентів - це наслідок вимог медіагруп. Однак навіть їх виконання не гарантує, що медіагрупи зі своєї сторони будуть дотримуватись укладених договорів. Ба більше, у будь-який момент вони можуть продиктувати нові правила під загрозою "покарання", як це відбувається зараз із "Мережею Ланет". А як результат страждають не лише провайдери, а й абоненти", - заявляють у компанії.

Як повідомлялося, влітку 2020 року медіагрупа "1+1 media" заявила, що з 1 серпня 2020 року припиняє співпрацю з провайдером Lanet.

Раніше Lanet звинуватив "1+1 media" у тиску на провайдерів, організованому для перешкоджання діяльності невеликих незакодованих телеканалів. Провайдер заявив, що вважає втручання "1+1 media" в його господарську діяльність неприйнятним і таким, що перешкоджає доброчесним відносинам з іншими гравцями ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА