11:05 19.04.2021

"Датагруп" отримала кредит ЄБРР розміром $65 млн на купівлю Volia і модернізацію мережі

3 хв читати
"Датагруп" отримала кредит ЄБРР розміром $65 млн на купівлю Volia і модернізацію мережі

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає компанії "Датагруп" кредит розміром $65 млн у гривневому еквіваленті, йдеться у спільному релізі банку й оператора, поширеному в понеділок.

Зазначається, що кредитні кошти будуть насамперед використані для придбання провайдера телекомунікаційних і контент-послуг групи компаній Volia (раніше "Воля Кабель").

"Ми раді оголосити про співпрацю з ЄБРР, результатом якої стало отримання фінансування на суму $65 млн. Ці кошти буде інвестовано в бізнес для підтримки його зростання і розвитку - придбання компанії "Воля" і повномасштабну модернізацію мережі. Це фінансування підтримує наші плани розвитку й дасть змогу зробити нашу мережу найсучаснішою на телекомунікаційному ринку України, підняти якість послуг на новий рівень і перевершити очікування споживачів як їхнього надійного партнера. Ми вважаємо, що це лише початок довгострокової співпраці з ЄБРР, і з нетерпінням очікуємо численних нових можливостей і масштабних проектів у майбутньому", - наводяться в повідомленні слова гендиректора й акціонера "Датагруп" Михайла Шелемби.

На думку директора ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, українські споживачі незабаром відчують позитивні результати об'єднання компаній "Датагруп" і "Воля".

"Це злиття створить досить масштабну платформу, яка потрібна для залучення значних капітальних інвестицій у модернізацію української інфраструктури "останньої милі" та загальнодержавної волоконно-оптичної інфраструктури... Успіх "Датагруп" і "Волі" сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості України та зростанню обсягу прямих іноземних інвестицій", - зазначила засновник і головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна.

У рамках співпраці з ЄБРР "Датагруп" також зобов'язалася розширити свою програму стажувань і пропонувати більше можливостей для навчання і працевлаштування української молоді.

Як повідомлялося, в грудні-2020 "Датагруп" досягла домовленості про придбання 100% групи компаній Volia за підтримки фонду EEGF II Horizon Capital.

У листопаді поточного року фонд Emerging Europe Growth Fund II, LP (EEGF II) під управлінням компанії прямих інвестицій компанії Horizon Capital викупив 22,67% акцій оператора фіксованого зв'язку і цифрових послуг в Україні - компанії "Датагруп", збільшивши частку в ній до 96,13%.

Компанію "Датагруп" створено у 2000 році. Вона є одним із найбільших В2В-операторів України, надає послуги в більше ніж 90 населених пунктах країни, забезпечує підключення до інтернету, надає послуги телефонії, телебачення і відеоспостереження, а також хмарний сервіс від Microsoft і комплекс послуг у сфері кібербезпеки - DataProtect.

Data Group у 2019 році збільшила чистий прибуток у 6,97 разу порівняно з 2018 роком - до 141,764 млн грн.

Компанія "Воля" обслуговує близько 2 млн абонентів кабельного ТБ та інтернету в 34 містах України. На початок року компанія перебувала в управлінні фонду Providence Equity Partners (34,92%) і приватної міжнародної інвестиційної компанії SigmaBleyzer (15,3%) і ЄБРР (11,7%). Серед міноритаріїв компанії - австралійська Warana Capital Pty Ltd (5,6%) і OL Group Ltd (8,4%, Кайманові острови).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА