13:40 21.04.2021

STEM is FEM познайомив українських дівчат із фармакологією

2 хв читати
STEM is FEM познайомив українських дівчат із фармакологією

Благодійний освітній проєкт STEM is FEM провів 10-й безкоштовний навчальний модуль із технічних спеціальностей для українських дівчат. Ювілейний модуль присвятили одній з найбільш актуальних під час вірусної пандемії дисциплін  – фармацевтиці.

«Протягом двох днів досвідчені фахівчині цієї галузі знайомили дівчат з основами фармакології – проводили онлайн-екскурсії фармакологічним виробництвом, розповідали, які існують спеціальності всередині цього напрямку, як готуватися до того, аби успішно поступити до вишу та стати фармакологом, а також з якими викликами сьогодення стикається фармакологія», – розповідає ініціатор проєкту, інвестор Reface, бізнесмен Сергій Токарєв.

Директорка з досліджень та розробки компанії «Юрія-фарм» Наталія Литвиненко розповіла дівчатам про найактуальніші вектори розвитку сучасної фармакології.

«Головне завдання фармакології залишається незмінним – це відкриття нових лікарських засобів. У світі є безліч хвороб, від яких досі немає ліків. Здебільшого, це генетичні хвороби. Саме тому майбутнє за біотехнологіями та генною інженерію», – зазначила пані Наталія.

У модулі, також, брали участь мотиваційні спікерки. Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза надихнула слухачок обирати спеціальність за власним бажанням та здібностями та не зважати на тиск стереотипів.

«Все людство виграє, коли і жінки і чоловіки беруть рівну участь у розвитку суспільства та науки. А STEM – це ключова сфера. Пам’ятайте, сучасна система відбору студентів та працівників була створена чоловіками, тому в ній апріорі закладені стереотипи. Проте, вірте у себе, та якщо вам подобається, наприклад, математика – не слухайте нікого, що це не для жінок, ідіть туди. Знайте, що вас підтримує багато людей» – наголосила пані Лариса.

Модуль закінчився творчим конкурсом. Дівчата уявляли себе керівницями R&D центру фармкомпанії та розробляли стратегії виведення нових ліків на ринок.

Переможницею стала Вероніка Подлєснова із Дніпра. Дівчина запропонувала створити новий антибіотик на основі дефензинів, підвиду пептидів. У подарунок дівчина отримала професійний мікроскоп, який допоможе їй втілити свої наукові задуми у життя.

STEM is FEM – благодійний освітній проєкт, покликаний популяризувати технічні спеціальності серед українських школярок. В рамках проєкту організатори проводять безкоштовні навчальні заходи на технічні та загальноосвітні тематики. Слідкувати за анонсами подій можна на офіційному сайті проєкту чи сторінці у Facebook.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

СБУ з початку 2024 р. викрила 11 ворожих агентурних мереж - Малюк

Apple готує ШІ-процесори для оновлення всієї лінійки Mac - ЗМІ

Київський апеляційний суд може ухвалити рішення щодо апеляції Turkcell на арешт частини частки в lifecell 16 квітня

Відключення в Харкові підтверджують ефективність інвестицій у GPON - голова "Vodafone Україна"

У Харківській області 20% населених пунктів залишаються без фіксованого зв'язку - "Укртелеком"

Оператори мобільного зв'язку мають план дій на випадок блекауту в Харкові

Україна підписала меморандум із французькою федерацією InfraNum, за грант якого буде відновлено зв'язок на прифронтових територіях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА