17:52 26.04.2021

Верховний Суд відмовив у задоволенні позову громадянина в частині порушення прав на отримання інформації через санкції до "NewsOne", "Zik", "112"

2 хв читати
Верховний Суд відмовив у задоволенні позову громадянина в частині порушення прав на отримання інформації через санкції до "NewsOne", "Zik", "112"

Касаційний суд у складі Верховного Суду (КАС ВС) у понеділок відмовив у задоволенні позову громадянина щодо порушення прав на доступ до інформації після застосування санкції до низки телеканалів, повідомляє Верховний Суд.

"КАС ВС завершив розгляд справи №9901/22/21 за позовом громадянина, який оскаржив указ президента України №43/2021 у частині застосування санкцій до ТОВ "НОВИНИ 24 ГОДИНИ", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Телерадіокомпанія "Нові комунікації". Суд у задоволенні позовних вимог відмовив повністю", - йдеться в повідомленні Верховного Суду, розміщеному на сторінці суду у Facebook.

Судове рішення може бути оскаржено у Великій палаті Верховного Суду.

Позивач мотивував свої позовні вимоги тим, що указ президента порушує його право як споживача аудіовізуальної інформації через припинення мовлення телевізійних каналів "NewsOne", "Zik", "112".

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, Newsone та ZIK, які пов’язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

19 лютого Рада національної безпеки і оборони України ввела персональні санкції проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом ввів його в дію.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА