16:58 30.04.2021

"Дія" працюватиме на базі дата-центрів DeNovo та GigaCloud у режимі Active-Active

1 хв читати
"Дія" працюватиме на базі дата-центрів DeNovo та GigaCloud у режимі Active-Active

Державний портал і затосунок "Дія" розгортає другу бекенд-інфраструктуру в приватній хмарі дата-центру GigaCloud, повідомило Міністерство цифрової трансформації України у своєму Telegram-каналі в п'ятницю.

"Готуючи закон про цифрові паспорти, ми усвідомлювали, що маємо налагодити безперебійну роботу сервісів. Для забезпечення безперебійної роботи "Дії" ми розгортаємо другу бекенд-інфраструктуру в приватній хмарі одного з найбільших дата-центрів України - GigaCloud. Водночас у нашому основному дата-центрі DeNovo ми переходимо на приватну хмару (HPI)", - наведено в повідомленні слова першого заступника міністра цифрової трансформації Олексія Вискуба.

У результаті цих робіт "Дія" працюватиме на базі двох географічно розподілених дата-центрів, які будуть пов'язані між собою двома незалежними оптичними лінками і працюватимуть у режимі Active-Active.

Крім того, спільно з Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації Мінцифри будує державний дата-центр, який використовуватиметься для резервування критичних державних інформаційних систем та реєстрів.

Також у Мінцифри повідомили, що в п'ятницю у хостинг-провайдера DeNovo на платформі G-Cloud стався програмний збій у технологічному стеку віртуалізації, що спричинив технічні проблеми в роботі багатьох державних сайтів і сервісів, зокрема "Дії".

За даними Мінцифри, проблема мала дуже складний технологічний характер, пов'язаний із програмним кодом базового системного рівня, проте наразі її успішно вирішено.

Усі сервіси знову доступні і працюють у штатному режимі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА