18:21 13.05.2021

"Vodafone Україна" у І кв.-2021 отримав 888 млн грн чистого прибутку та збільшив дохід на 8%

3 хв читати

Оператор мобільного зв'язку "Vodafone Україна" за підсумками січня-березня 2021 року вийшов на показник доходу в 4,728 млрд грн, що на 8% більше, ніж за аналогічний період 2020 року, повідомляється в його прес-релізі.

Згідно з ним, чистий прибуток компанії за І квартал становив 888 млн грн проти збитку 744 млн грн у січні-березні-2020, який був пов'язаний із курсовою різницею з переоцінки євробондів обсягом $500 млн, випущених "Vodafone Україна" в лютому 2020 року.

Показник OIBDA оператора (операційний дохід до вирахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів) збільшився на 9% порівняно з першим кварталом 2020 року і сягнув 2,558 млрд грн. При цьому маржа OIBDA зросла на 0,8 процентного пункту, до 51,1%.

"Основним чинником зростання стало збільшення споживання дата-послуг. Кількість дата-користувачів у мережі Vodafone на кінець березня 2021 року сягала 12,4 млн, або 66% дата-користувачів у базі", - зазначається в повідомленні оператора.

На кінець першого кварталу 2021 року 81% українців могли користуватися 4G у мережі "Vodafone Україна", зазначається в прес-релізі.

За результатами зазначеного звітного періоду, абонентська база компанії становила 18,8 млн, що на 3,6% менше за показник січня-березня минулого року, при цьому зберігається зростання в сегменті контрактних підключень, зокрема збільшення кількості IoT-користувачів.

"Певне скорочення абонентської бази зумовлене загальною тенденцією відмови від других SIM-карток, спричиненою зниженням доходів населення", - зазначає оператор.

При цьому показник ARPU зріс на 16% до 79,8 грн.

Як повідомлялося, компанія "Vodafone Україна" (ПрАТ "ВФ Україна") за підсумками 2020 року скоротила чистий прибуток у 2,1 разу порівняно з 2019 роком - до 1,2 млрд грн. Виручка компанії минулого року збільшилася на 14% і становила 18 млрд грн, а показник OIBDA (операційний дохід до вирахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів) - на 18% у річному обчисленні й сягнув 9,8 млрд грн.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні.

Як повідомлялося, у березні 2020 року британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group і український оператор "Vodafone Україна" уклали договір про розширене стратегічне партнерство терміном на п'ять років.

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, уклало угоду з ПрАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, зокрема відкладений платіж на суму майже $84 млн.

Група компаній NEQSOL Holding, згідно з релізом, має більше ніж 25-річний досвід роботи в різних галузях і країнах. Її діяльність охоплює нафтогазову, телекомунікаційну, високотехнологічну та будівельну галузі у Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Казахстані, ОАЕ, Бангладеш. Група ввійшла до телекомунікаційної галузі на початку 2000-х. Компанії, що входять до групи, надають послуги мобільного зв'язку, міжнародного транзиту та продажу оптового інтернету, послуги з виділених ліній, послуги дата-центру тощо.

Бізнесмен Гасанов є офіційним засновником і 100-відсотковим власником групи компаній NEQSOL Holding, зокрема компаній Nobel Oil Services (UK) Limited, Nobel Oil E&P (UK) Limited (торгове найменування Nobel Upstream), Bakcell ТОВ і Norm ВАТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА