14:35 14.05.2021

Нацрада з телерадіомовлення оштрафувала канал Z ZIK на 341 тис. грн за поширення закликів до розпалювання війни

1 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення оштрафувала канал Z ZIK на 341 тис. грн за поширення закликів до розпалювання війни

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 13 травня призначила санкцію "попередження" телеканалу "Z ZIK" (ТОВ "ТРК "Нові комунікації", Львів) і зобов'язала його сплатити штраф у розмірі 25% від ліцензійного збору (341 067,50 грн) за поширення закликів до розпалювання війни.

Згідно з повідомленням на сайті Нацради, за результатами позапланової перевірки телеканалу визнано факт поширення в ефірі мовника закликів до розпалювання агресивної війни або її пропаганди. Зокрема, 26 листопада 2019 року о 18:00 в ефірі телеканалу транслювалася передача "Кожен з нас Президент" (із повтором 27 листопада о 01:23 і 6:00) за участю народного депутата України VIII скликання Надії Савченко, народного депутата Україна IX скликання Рената Кузьміна, які перебували в студії, а також Михайла Добкіна, який приєднався до обговорення питань за допомогою інтернет-зв'язку.

Під час перевірки на підставі моніторингу було зафіксовано поширення в ефірі низки висловлювань, що суперечать нормам чинного законодавства.

У Нацраді наголосили, що трансляція передачі відбулася тричі без змін або редакційної модерації, що свідчить про усвідомлене поширення відповідної інформації без редакторських правок або з незначними правками.

Ліцензіат має усунути порушення та сплатити штраф у 30-денний строк із дня повідомлення Національною радою про ухвалене рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА