13:24 15.05.2021

"Укрексімбанк" видасть КРРТ кредит на 490 млн грн під держгарантії на будівництво Multiplex MX-7

2 хв читати
"Укрексімбанк" видасть КРРТ кредит на 490 млн грн під держгарантії на будівництво Multiplex MX-7

Державний "Укрексімбанк" прокредитує побудову загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7, оператором якої визначено державний Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ), що входить до сфери управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку).

"У нас є вся необхідна інфраструктура для реалізації цього проекту. І завдяки фінансуванню, яке ми отримаємо, ми зможемо купити антенно-фідерне обладнання, станції мультиплексування, передавачі і побудувати всю технологічну інфраструктуру для доставки сигналу. Разом з Кабінетом Міністрів було знайдено рішення щодо виділення кредиту від державного банку під державні гарантії у розмірі 490 млн грн. Термін повернення кредиту буде прописаний до 7 років, при цьому за рахунок проведення господарської діяльності концерну ми плануємо повернути цей кредит набагато раніше", - заявив глава Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

Як повідомив він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", кредитором виступить Укрексімбанк.

За словами Щиголя запустити мультиплекс в роботу планується протягом шести місяців після отримання фінансування.

Вартість ретрансляції приватних телеканалів обіцяють на 20% нижче ринкових.

Конкурс на придбання відповідного обладнання буде проведено через систему державних електронних торгів ProZorro, конкурс на місця в мультиплекс - через Національну раду з питань телебачення та радіомовлення.

Планується, що проникнення сигналу МХ-7 на тимчасово непідконтрольні території України становитиме близько 25-30 км.

Як повідомлялося, раніше Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про необхідність побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА