13:34 15.05.2021

Жителі сіл за 50 км зоні від держкордону не мають доступу до українських телеканалів - глава Держспецзв'язку

2 хв читати
Жителі сіл за 50 км зоні від держкордону не мають доступу до українських телеканалів - глава Держспецзв'язку

У селах, що розташовані у межах 50-70 кілометрів від держкордону, в принципі відсутнє українське телебачення, заявив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь.

"З початку цього року ми отримали звернення від усіх губернаторів прикордонних територій, а це Волинь, Рівне, Чернігів і Житомир, про те що в селах, які розташовані в межах 50-70 кілометрів від кордону, в принципі відсутнє українське телебачення. Вони живуть в реаліях Білорусі або Російської Федерації і дізнаються про будь-які новини в Україні через 2-3 тижні. І в основному через викривлене бачення, яке демонструють російські телеканали", - заявив він на брифінгу в Києві в суботу.

За словами Щиголя, донесення україномовного мовлення громадських телеканалів є основним завданням держави в період військової агресії.

"Саме тому ми реалізуємо проект будівництва нового мультиплексу, адже він є одним з питань національної безпеки", - наголосив глава Держспецзв'язку.

Як повідомлялося, державний "Укрексімбанк" прокредитує побудову загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7, оператором якого визначено державний Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ), що входить до сфери управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку).

Планується, що проникнення сигналу МХ-7 на тимчасово непідконтрольних території України становитиме близько 25-30 км.

Раніше Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про необхідність побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА