11:45 27.05.2021

В Україні може з'явитися оператор інфраструктури зв'язку на базі потужностей "Київстару"

2 хв читати
В Україні може з'явитися оператор інфраструктури зв'язку на базі потужностей "Київстару"

Міжнародна група Veon (володіє українським оператором мобільного зв'язку компанією "Київстар") планує відокремлення інфраструктурних компаній на базі основного телеком-бізнесу у всіх країнах присутності, заявив на зустрічі з журналістами 26 травня президент "Київстару" Олександр Комаров.

"У всіх країнах групи Veon відбувається відокремлення інфраструктурної компанії від основного бізнесу. Інфраструктурна компанія володітиме пасивною інфраструктурою", - зазначив він.

За словами Комарова, у "Київстару" сьогодні у всій території України розміщено майже 11 тис. елементів пасивної інфраструктури, з яких приблизно половину становлять вежі.

"Це досить велика цифра. Фактично, якщо ми говоримо про еволюцію і розвиток, це може працювати як окремий бізнес, надаючи послуги нашим конкурентам або іншим користувачам у цій інфраструктурі", - зазначив президент "Київстару".

За даними компанії, вона щорічно будує до 1 тис. км оптоволоконної мережі, яка також може і використовуватися самим оператором, і здаватися в оренду.

Як повідомлялося, в листопаді 2020 року мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell заявили, що планують будувати до 30% нових сайтів телеком-мереж на основі моделі шерингу інфраструктури.

За словами генерального директора компанії "Vodafone Україна" Ольги Устинової, мобільні оператори також очікують від держави дозволу на запуск спектрального шерингу, який дасть змогу їм ділитися не тільки пасивною інфраструктурою, а й її активною частиною.

"Київстар" - найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами до кінця 2020 року користувалися майже 25,9 млн абонентів мобільного зв'язку і приблизно 1,1 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група Veon (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА