11:51 27.05.2021

"Київстар" планує наростити штат айтішників майже на 40%

2 хв читати
"Київстар" планує наростити штат айтішників майже на 40%

Оператор мобільного зв'язку компанія "Київстар" найближчим часом планує збільшити штат IT- і Digital-фахівців на 38,9% - до 500 осіб, повідомив журналістам у середу президент "Київстару" Олександр Комаров.

"Дуже сильно зростають витрати на персонал. І тут є два чинники: ми, безумовно, хочемо бути конкурентоспроможними в боротьбі за таланти, хочемо мати найкращих співробітників, хочемо наймати нових. І другий фактор: у нас суттєва частка приросту персоналу - це IT і Digital. Якщо на сьогодні в нашому штаті майже 360 IT- і Digital-фахівців, то я розумію, що їх буде 500 найближчим часом", - сказав він.

За словами Комарова, ринок IT-фахівців в Україні наразі суттєво "перегрітий".

"У нас інфляція за HR-витратами десь 22-24% рік проти року. І це те, що так чи інакше впливає на бізнес і вибудовує той результат, який отримує і "Київстар", і вся індустрія", - зазначив президент "Київстару".

Він також наголосив, що компанія дотримується точки зору, згідно з якою всі стратегічні проекти або платформи мають обслуговуватися всередині компанії. Відповідно до цієї стратегії, компанія повернула в штат усе польове обслуговування мережі, сервісну службу, колл-центр.

"Те ж саме стосується і Digital-розробки. З моєї точки зору, команда розробників IT, яка сидить в одній кімнаті з бізнес-замовником і спілкується спринтами, дуже гнучко поводиться. І це єдиний шлях до успіху в ключових проектах", - зазначив Комаров.

"Київстар" - найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами до кінця 2020 року користувалися майже 25,9 млн абонентів мобільного зв'язку і приблизно 1,1 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група Veon (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА