12:05 27.05.2021

"Київстар" у 2021 році планує приблизно на 20% наростити базу контрактних абонентів

2 хв читати
"Київстар" у 2021 році планує приблизно на 20% наростити базу контрактних абонентів

Оператор мобільного зв'язку компанія "Київстар" за підсумками 2021 року планує збільшити базу контрактних клієнтів на 500 тис., повідомив журналістам у середу президент "Київстару" Олександр Комаров.

За підсумками 2020 року загальна клієнтська база оператора становила приблизно 25,9 млн абонентів мобільного зв'язку. На сьогодні, за даними оператора, в мережі "Київстар" майже 90% - це клієнти передплаченого мобільного зв'язку і понад 10% - контрактні абоненти.

"Контракт цього року має приростити 500 тис. нових клієнтів. Це визначена амбіція "Київстару". Ми взагалі прихильники того, щоб ідентифікувати нашу клієнтську базу та переводити її на стабільніші форми підключення", - заявив Комаров.

За його словами, при тому що загалом клієнтська база "Київстару" стабільна (не більше ніж 1% скорочення рік до року), за 2020 рік база абонентів передоплати скоротилася на 4%, які перерозподілились у два сегменти: FMC (клієнти, що користуються фіксованим та мобільним зв'язком у комплексі) і контракт.

"Нашим ворогом контракту є дуже низький середній чек. Основним засобом переведення клієнта на контракт є комбінація телефону та оплати за послуги зв'язку... Середній смартфон в Україні коштує 5-6 тис. грн, а послуги зв'язку на 12 місяців - приблизно 1 тис. грн. Відповідно, у нас дуже мало ось цієї доданої цінності, щоб переводити клієнта на контракт. А в умовах "сірого" ринку різниця в ціні за телефон між легальним магазином та інтернет-продавцем може досягати 10-15%", - зазначив президент "Київстару".

"Київстар" - найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами до кінця 2020 року користувалися майже 25,9 млн абонентів мобільного зв'язку і приблизно 1,1 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА