18:20 27.05.2021

"Килимового" покриття мобільним зв'язком залізниць силами виключно операторів добитися не вдасться - "Київстар"

1 хв читати
"Килимового" покриття мобільним зв'язком залізниць силами виключно операторів добитися не вдасться - "Київстар"

Оператор мобільного зв'язку "Київстар" відзначає необхідність участі держави в реалізації покриття мобільним зв'язком залізниць.

"Це складне питання, в якому багато залежить від позиції держави. Я не вірю в те, що це може бути комерційно виправданий проект. Відповідно, це залежність від участі в ньому держави... Це просто величезні інвестиції. У нас там немає оптоволоконної мережі, тобто необхідно буде будувати практично нові сегменти", - заявив президент "Київстару" Олександр Комаров на зустрічі з журналістами 26 травня.

За його словами, і прем'єр-міністр, і міністр цифрової трансформації з розумінням ставляться до позиції "Київстару" щодо того, що покриття мобільним зв'язком усієї протяжності залізниць неможливо вирішити виключно за рахунок інвестицій мобільного оператора.

Водночас головний експерт зі спектральної стратегії "Київстару" Ігор Єрещенко наголосив, що в міру покриття 4G-мережею населених пунктів, покриття залізничного полотна також збільшуватиметься. Проте доки не буде вирішено питання фінансування, добитися 100%-го покриття силами виключно операторів не вдасться.

Він також заявив, що раніше за 2024-2025 рр. вирішення питання 100%-го покриття мобільним зв'язком мережі залізниць в Україні очікувати не варто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА